Szexuális ragadozó

2023.04.21. 17:19

Megölt egy nőt Ivád határában, de a gyermekét sem kímélte a férfi

Több, mint nyolc évvel ezelőtt lett gyilkosság áldozata egy 18 éves lány Ivád határában. A fejét verték szét, s testén kocsival is áthajtottak Az igen nagy port felvert bűncselekmény miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt gyilkosa azért ölhetett, mert a stoppolás közben felvett lány nem akarhatott szexelni vele.

Sike Sándor

A 2016. október 27-én kihirdetett ítélet szerint K. Zsolt Sándor legkorábban 35 esztendő múlva – 2050. márciusában – szabadulhat feltételesen, amennyiben akkor a bíróság erre érdemesnek találja. A dr. Schmidt Péter megyei bíró vezette tanács verdiktje szerint a vádlott, K. Zsolt Sándor különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében bűnös.

Ezért a tettéért fegyházban kell letölteni a kiszabott büntetést. Mellékbüntetésként 10 évre a közügyektől is eltiltotta a törvényszék a vádlottat, akinek meg kell fizetnie több mint hárommillió hétszázezer forint bűnügyi költséget. A legnagyobb tételt, a DNS-vizsgálatok nagyobbik részét viszont – több mint 14 millió forintot – az állam viseli.

Hogy egészen pontosan mi is történt azon a nyolc esztendővel ezelőtti márciusi délutánon a tanácsvezető bíró indoklásából részletesen kiderült. Hiába tagadta a tettet a vádlott, mert azoknak – a bizonyítékokkal, tanúvallomásokkal, szakértői véleményekkel alátámasztott – összefüggéseknek amelyeket a bíróság feltárt meg lehetett állapítani a tényállást. Jelentősége volt annak, hogy a bíró szerint igen nyomgazdag helyszín maradt hátra. Rendelkezésre álltak térfigyelő kamerák felvételei is, s a cellainformációk alapján megállapítható volt K. Zsolt Sándor mobiltelefonjának a mozgása.

Érdekes eleme volt a bírói indoklásnak annak logikai levezetése, hogy bár nincsenek közvetlen bizonyítékok, miért csakis a vádlott lehetett az, aki a sok fejet ért ütés közül a koponyát beszakítót is a sértettre mérte. A térfigyelő kamerák rögzítették, amint a terhelt és a későbbi áldozat 15 óra után a gyilkosság helyszíne irányába elhaladnak a vádlott piros Zsigulijával. E felvételeken a fiatal lány arca ép, sértetlen.

A vádlott bő félórával később érkezett vissza újra a kocsival a kamera látómezejébe, amiben már egyedül ült. A tetthelyig és vissza az út húsz perc lehet, a cselekmény elkövetésére így negyedóra maradt. Bizonyított, hogy a vádlott ebben a 15 percben hajtott rá kocsijával a lány mellkasára, és tolta maga előtt 115 centiméteren, így a végzetes ütést is csak ő mérhette az áldozatra.

A vádlottnak a nő testére azért hajtott rá gépkocsival – úgymond előre haladás helyett tolatásba váltott –, mert balesetnek igyekezett beállítani a gázolást. Ezt a cselekvésrészletet is kielemezte a bíró, aki a szakértői vélemények alapján bizonyítva látta ennek a valótlanságát.

Ami a cselekmény indítékát illeti: a büntetőtanács arra jutott, hogy miután a vádlott által remélt szexuális aktus nem jött létre, ez olyan csalódottságot okozott az egyébként ingerlékeny, intoleráns, frusztrációkban szenvedő terheltnél, hogy erre a szörnyű tettre szánta el magát. A támadás igen intenzív, kitartó és kíméletlen volt – állapította meg a törvényszék.

A terhelt egyébként korábban volt már büntetve szexuális bűncselekmény miatt, amit saját lánya sérelmére követett el. Azért 5 és fél év fegyházat kapott. Egy tanúvallomás szerint egyszer a saját feleségét azzal fenyegette meg, hogy el fogja gázolni. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában