Változások

2023.04.27. 19:15

Új igazgató lépett a hevesi katasztrófavédelmi igazgatóság élére

Ünnepélyes állománygyűlésen adta át a feladatait Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok.

HEOL

Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok (bal) és a megye élére frissen kinevezett igazgató, Szunyog Zoltán

Forrás: Nagy Csaba tű. fhdgy. - Heves MKI

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be csütörtök délután Egerben, a vármegyeházán a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet május elsejétől a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi vezetője, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes irányítja, az eddigi igazgató, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok 2023. május elsejével saját kérelmére nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul - adta hírül a katasztrófavédelem a honlapján.

Mint írják, az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – Szunyog Zoltán tűzoltó ezredest nevezte ki. Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán átadta az új vármegyei igazgató kinevezését. Ezt követően a főigazgató összefoglalta mind a leköszönő, mind a frissen kinevezett igazgató szakmai pályafutását és eddigi eredményeiket. Ezután megköszönte Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok harminchét évi munkáját, emlékeztetve arra, hogy 2022-ben Magyar Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozat kitüntetést kapott a köztársasági elnöktől.

Az újonnan kinevezett igazgatóval kapcsolatban hangsúlyozta, hogy felkészült szakember kerül az állomány élére, aki vezetői kompetenciái alapján kiválóan ellátja a megyei igazgatóság irányítását, egyúttal kérte a társszervek vezetőit, hogy támogassák az igazgatót úgy, ahogyan azt eddig is tették.

Kiemelték, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok 1986 óta szolgált hivatásosként, először a Heves Megyei Tűzoltó-parancsnokság, majd a jogutód szervezet, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában. 2002. és 2006. között a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese volt, ezt követően Eger város hivatásos tűzoltóságának parancsnoka, majd 2010 novemberében a Heves megyei katasztrófavédelem igazgatójának nevezték ki.

A dandártábornok búcsúbeszédében köszönetet mondott a munkatársaknak, ahogy fogalmazott, öröm és megtiszteltetés volt velük együtt szolgálni. 

A megye élére frissen kinevezett igazgató, Szunyog Zoltán 1986-ban szerelt fel a miskolci tűzoltóság állományába. Különböző beosztások után 2013-ban kinevezték a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének, 2018-ban pedig Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának, írták.

Hozzátették, az ezredes beszédében azt hangsúlyozta, hogy célkitűzései között szerepel az önkéntesség és a lakosságvédelem erősítése, a hatósági munka területén a megelőzés hatékonyabbá tétele az ügyfélbarát, magas színvonalú szakmai munka révén. Megerősítette, hogy folytatni fogja valamennyi társszervvel a jó együttműködést. Az új igazgató kijelentette, hogy mindenki munkája fontos, valamennyi kollégájára számít a közös célok elérésében.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok átadta a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatzászlóját Szunyog Zoltán tűzoltó ezredesnek, aki ezzel a jelképes mozzanattal elfoglalta pozícióját - fogalmazott a katasztrófavédelem a beszámolóban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában