Kábítószer

2023.05.18. 10:53

Az M3-as pihenőjében, Gyöngyösön vette és Egerben terítette a drogot a díler

A Heves Vármegyei Főügyészség vádat emelt több férfi ellen, akik éveken adták- vették és részben fogyasztották is az amfetamint, valamint a marihuánát.

HEOL

Gubala Ádám helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatta portálunkat, hogy a vád szerint az I. rendű vádlott – aki maga is kábítószer fogyasztó – 2019 januárjától 2021 júliusának végéig – az őrizetbe vételéig – Eger területén, illetve az egri tartózkodási helyén kábítószert értékesített, illetve adott át fogyasztás céljából több személynek. A férfi az általa elfogyasztott, illetve továbbértékesített amfetamin egy részét a 2021 július hónapot megelőző időszakban egyik vádlott-társától vásárolta meg az M3 autópálya Gyöngyös és Hatvan közötti szakaszának egyik autós pihenőjében, vagy Gyöngyösön az egyik benzinkútnál.

A férfi az általa értékesített marihuánát a 2021 júliusát megelőző két évben más vármegyéből vásárolta egy másik vádlott-társa közreműködésével. I. rendű vádlottnak a kábítószer értékesítésből összesen legkevesebb  1 millió 712 ezer forint bevétele származott. A fenti három férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja az ügyészség, melyek közül az I. rendű vádlottal szemben a bűncselekmény minősített esete – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette – a vád tárgya. Az ügy negyedik vádlottja csak saját fogyasztásra vásárolt legalább egy éven keresztül amfetamint és marihuánát az I. rendű vádlottól, mindkét kábítószerből hetente legalább 5-5 gramm mennyiséget. Őt a vármegyei főügyészség kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja – tudhattuk meg a Heves Vármegyei Főügyészség közleményéből. 

A Heves Vármegyei Főügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a bíróság előkészítő ülésén beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. A vádhatóság az I. rendű vádlottal szemben – aki jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll – hét év hat hónap szabadságvesztés és nyolc év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádhatóság indítványozta azt is, hogy a törvényszék az I. rendű vádlottal szemben ezerhétszáztizenkét forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást. 

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában