Figyelmetlenség

2023.06.09. 12:28

Sínen vitte KRESZ-vizsgára a fiát a figyelmetlen hatvani sofőr

Két órán át nem haladtak a vonatok.

HEOL

Úttest helyett a sínekre hajtott a figyelmetlen sofőr

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a vasúti átjáróban – mielőtt abból kiért volna – a sínekre kanyarodott - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Elmondása szerint a sofőr 2023 januárjában a reggeli órákban esős időben Hatvan belterületén haladt autójával. A férfi úticélja Eger volt, ahová KRESZ-vizsgára vitte fiát. Az út során a vádlott egy vasúti átjáróhoz ért, amin megkezdte az átkelést, azonban azt figyelmetlenül hajtotta végre, így még mielőtt elhagyta volna a vasúti átkelőt balra fordult kocsijával, ráhajtott a sínekre, ahol kb. 10 métert haladt, majd ott elakadt úgy, hogy azon a vasúti közlekedést ellehetetlenítette.

A vádlott járműve két órán át akadályt képezett a vasúti pályán, így a forgalmas Gödöllő - Budapest-Keleti közötti szakaszon több vonat részlegesen elmaradt, több pedig összesen 235 percet késett. A baleset időpontjában jellemzően 100 százalék, vagy afeletti a vonatok kihasználtsága, így az érintett esemény legalább 1000 utast érintett - részletezte a sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfit a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel, valamint közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása vétségével vádolja - ismertette dr. Gubala Ádám Miklós, majd hozzátette, az Egri Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában