Tanulságos bűnügyek

2023.07.02. 17:01

Birkózót vágott fejbe húsklopfolóval egy férfi, még a régi egri Csuvasban történt

Az elmúlt négy évtized kiemelt és tanulságos bűnügyei Heves vármegyében

Sz. Z.

A volt kör alakú Csuvas étterem, a bűntény helye

Forrás: Fortepan

Nem tudni, honnan vette a bátorságot a 28 esztendős egri N. J., hogy birkózókat molesztáljon, legfeljebb csak sejthető, hogy az alkohol fokozta képzeletét rettenthetetlen erejéről – írtuk a Népújság 1984. augusztus 8-i számában. 

A foglalkozás nélküli fiatalember abban az évben egy júliusi estén a kedvelt szórakozóhelyen, a Csuvas étteremben poharazgatott, majd sétálgatott, s újra kortyintott a szeszes italából. Kis idő után ok nélkül belekötött egy asztaltársaság tagjaiba. Ott éppen birkózók ünnepelték az egyikük születésnapját. Igyekeztek leszerelni a nagyhangú ismeretlent, mondván, hagyja őket békén, nem akarnak visszaélni az erejükkel. Kisvártatva úgy döntöttek, jobb, ha távoznak. Az ünnepelt ment az étterem elé, hogy taxit fogjon. 

N. J. utánasompolygott, s kihasználva, hogy a fiú az úttestet figyeli, egy húsklopfolóval kétszer fejbe vágta. Az áldozat életveszélyes sebeket szenvedett. 

A kötekedő férfi hamarosan előzetes letartóztatásba került. A kihallgatásokon tagadta, hogy neki bármi köze lenne a megtámadott sérüléséhez. Helyette közölte, a sportolókat kellene felelősségre vonni, mert azok őt megverték. 

Ám ennek ellentmondott a nyomon követett útja és viselkedése. N. ugyanis az eset után azonnal a vasútállomásra sietett, s a járőr érkezésekor eltűnt. Maga után hagyta viszont – s a jegypénztáros is igazolta, hogy az övé – a nejlontáskáját, benne a sérülést előidéző háztartási eszközzel. A tanúk a felismertetésre bemutatásnál is őt választották ki, így az alapos gyanút nem háríthatta el magáról. Életveszélyt okozó testi sértés miatt jártak el ellene.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában