Vádemelés

2023.08.24. 09:10

Halálos balesetet okozott a tolató hatvani sofőr

A figyelmetlenül tolató sofőr elütötte az áldozatot, aki a sérülései okozta szövődmények miatt a kórházban elhunyt. Az Egri Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a sofőrt.

Heol.hu

A képet egy biztonsági kamera rögzítette. A képen a bűncselekmény helyszíne és annak környezete szerepel.

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek figyelmetlen tolatása olyan súlyos balesethez vezetett, amelynek következtében végül a sértett életét vesztette - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A vád szerint a sofőr 2021 novemberében az egyik hatvani parkolóból hátramenetben kívánt elindulni a kocsijával. Ezzel egyidőben a sértett gyalogosan közlekedve megállt a gépjármű bal hátsó sarokrésze mögött, mert át akart menni az úttest túloldalára. A vádlott figyelmetlenül kezdte el a tolatást, így a kocsi hátsó részével elütötte a sértettet, aki ennek következtében a földre esett.

A balesetben a férfi súlyos – csonttöréssel járó – sérülést szenvedett, majd a kórházba kerülés után kialakult gyulladásos szövődmény miatt pár nap múlva elhunyt.

A vádlott a KRESZ tolatásra vonatkozó szabályát szegte meg. A baleset és a sértett halála között pedig – tekintettel a szövődményes gyulladásos állapotra – közvetett okozati összefüggés van.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a figyelmetlen sofőrt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában