Baleset

2023.09.03. 12:37

Őz ugrott a motoros elé a Mátrában, két súlyos sérült

Ketten sérültek meg súlyosan szombat este a Mátrában egy motorbalesetben. A 24-es főúton egy őz ugrott a motor elé, ezért történt a baj.

Olvasónk jelezte portálunknak, hogy szombaton, már sötétedés után motorosbalesetet látott a Mátrában, Parádsasvár és Mátraháza között.

Kérdésünkre Soltész Bálint, vármegyei rendőrségi sajtószóvivő megerősítette, hogy nem sokkal este nyolc óra után valóban helyszíneltek motorosbalesetnél kollégái a 24-es főúton Parádsasvár és Mátraháza között. Elmondta: egy őz ugrott a motor elé, amelyen ketten utaztak, egy férfi és egy nő. Hogy a motoros elkerülje az ütközést, jobbra rántotta a kormányt, s a motorral felborultak. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, az őz viszont megmenekült, elfutott.

Soltész Bálint hozzátette: a motorkerékpárosok védtelenebbek az autósokhoz képest, ezért a motorosoknak a vadveszélyes útszakaszokon még inkább indokolt az óvatosabb közlekedés. 

A vadászok tanácsai szerint, ha őzet látunk átszaladni az úton, számíthatunk rá, hogy másik is követi, így mindenképp lassítsunk, dudáljunk. Amennyiben az autó elé ugrik, az egyetlen megoldás a vészfékezés! Emiatt ügyeljünk a követési távolságra is, mert az előttünk haladó autó elé is ugorhat őz. Semmiképp se rántsuk félre a kormányt, ne próbáljuk kikerülni az állatot, mivel ez nagyobb kárt okozó balesetveszélyes helyzethez vezethet, írja az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos honlapján.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában