Podcast

2023.09.26. 13:55

Tizenketten sérültek meg az utakon Hevesben

Egy hét alatt tíz balesetben 12-en sérültek meg Heves vármegyei útjain. Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő volt podcast-stúdiónk vendége.

Guti Rita

Soltész Bálint volt podcast-adásunk vendége

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egy hét, 10 baleset, 12 sérült. Ezek a számok ezúttal az elmúlt hét Heves vármegyei baleseti statisztikáját jelentik. Soltész Bálint, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt is hozzátette, hogy a sérültek egyike egy olyan sofőr volt, aki nem használta a biztonsági övet. A beszélgetésből kiderült az is: a legfőbb baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása és a kanyarodási szabályok be nem tartása szerepelt.

A szóvivő már nem először hívta fel a figyelmet arra: autót vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza, hogy az utasok kiessenek az autóból egy balesetnél, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát is enyhítheti.
Kiemelte: útkereszteződésben minden esetben tegyenek eleget a sofőrök az elsőbbségadási kötelezettségüknek. Minden esetben tartsá be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat, illetve mindig az adott időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek.

Soltész Bálint beszámolt a Roadpol Közlekedésbiztonsági Napok szeptemberi eredményeiről is. Ennek során ismét a biztonságiöv-használatát ellenőrizték, s Hevesben sajnos 242-en fennakadtak a rostán, azaz úgy vezettek, hogy az övet nem kapcsolták be, s akadt egy olyan autós is, aki gyermeket utaztatott anélkül, hogy a kicsit bekötötte volna az autóban. A beszélgetésben szó került az egyre népszerűbb rollerezésről. A sajtószóvivő úgy fogalmazott: a roller egy remek, környezetbarát közlekedési alternatíva, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy a közlekedési kultúránk még messze áll attól, hogy ezeket biztonságosan használhassuk. Avagy  majd, ha eljutnak arra a szintre a rollerrel közlekedők valamennyien, hogy figyeljenek mások és a saját biztonságukra is, akkor örülhetünk igazán a környezetbarát járgányoknak.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában