Csalás

2023.10.20. 15:05

Szállodai vendégekre csaptak le az online csalók Hevesben

Megszerezték a névsort és sorra bepróbálkoztak.

Heol.hu

Új módszerrel próbálkoztak az online csalók Heves vármegyében. Egy szálloda vendégeinek adatait szerezték meg, majd elektronikus levélben különböző okokra hivatkozva a foglalásuk megerősítését kérték tőlük. A levélben viszont egy hamis link szerepelt, ezen keresztül próbáltak különböző összegeket kicsalni tőlük. A legtöbben szerencsére rögtön kapcsoltak, és felhívták a szállásadójukat, így nem érte őket kellemetlen meglepetés - közölte portálunkkal Lázár Levente vármegyei rendőrségi sajtóreferens.

Felhívta a figyelmet, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében legyünk körültekintőek a szállásfoglalásnál is. Figyeljünk, hogy milyen oldalon, esetleg linken keresztül kérnek pénzt, vagy személyes adatokat. Ha vagyunk nem biztosak benne, hogy valódi az email, minden esetben vegyük fel a kapcsolatot telefonon a szállásadóval.

- Ha pedig mégis csalás áldozatává válnak, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívószámon! Ne dőljön be! Az online csalások megelőzése érdekében ajánljuk figyelmébe a www.kiberpajzs.hu oldalt - ajánlotta Lázár Levente.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában