Ítélet

2023.11.23. 15:50

Életfogytiglant kapott az aszódi apa, aki álmában megölte két lányát

Megszületett az ítélet annak a férfinak az ügyében, aki brutális módon végzett két lányával, akik egyébként Vámosgyörkön az édesanyjuknál éltek.

Heol.hu

Így vezették be azt a férfit a tárgyalásra, aki 2022-ben saját lányai életét vette el

Forrás: Origo

Mint ahogy arról már portálunkon is több alkalommal beszámoltunk,tavaly az egész országot megrázta az aszódi családirtás híre. A korábbi tárgyalások során kiderült, hogy az apa feleségét többször megerőszakolta és a gyerekeit is verte. A férfi nem tudta feldolgozni, hogy felesége elvált tőle és a gyerekek az anyához kerültek. Ezért egy hétvégén elvitte magához a lányokat, s ott gyilkolta meg őket. Ezután megpróbált öngyilkos lenni. Súlyos sérüléseket szenvedett, erre hivatkozva az összes tárgyaláson azt állította, hogy nem emlékszik arra, amit tett. A csütörtöki tárgyaláson sem volt ez másképp, ahol még több borzasztó részlet derült ki, ami bizonyítja, hogy az apa a gyilkos. Csütörtökön elítélték a férfit – közölte az Origo

A tudósítás szerint a tárgyaláson végig remegett a keze a férfinak, aki a vád szerint brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg a két lányát. Akkor is remegett, amikor beszélt, és akkor is, amikor némán ült. Kiderült, a férfi és volt felesége kapcsolata 2018-ban mérgesedett el. Akkor az anya a két lánnyal külön költözött, a 17 éves Júliával és a 14 éves Tímeával. Az anya és apa háborúja ezek után is folytatódott. Ezután mindketten feljelentették egymást, mert nem tudták eldönteni, az apa mikor láthatja a lányait. A bíróság tavaly áprilisában kimondta a szülők válását és a gyerekeket az anyánál helyezte el. Ezután az apa két hetente láthatta őket. Júlia nem szeretett az apjával lenni, mert többször megverte őket. Az apa tavaly májusában elvitte magához a lányait, de a hétvége után nem vitte őket haza. Az anya azonnal jelentette a rendőrségen a lányok eltűnését – írta az Origo. 

Ahogy korábban is megírtuk,  rendőrök találták meg a lányok holtestét a férfi lakásán. A férfi a gyilkosságot követően vonat elé ugrott Adácsnál. Súlyos sérülései lettek, de túlélte az öngyilkossági kísérletet. Mentőhelikopterrel kórházba szállították. Először tavaly júniusban került olyan állapotba, hogy kitudják hallgatni. Akkor és az utána lévő tárgyalásokon is tagadta a gyilkosságot. Azt állította, hogy nem emlékszik arra amit tett és arra sem, hogy a lányok hogy kerültek hozzá. Később az orvosszakértők megállapították, hogy a férfinek nem voltak olyan sérülései, ami miatt elvesztette volna az emlékezetét. 

Megtudhattuk a cikkből, hogy a férfi több levelet is írt bátyjának, amiből kiderül, hogy biztosan emlékszik tettére és előre ki is tervelte. "Bocsánatot kérek mindenkitől. Nekem elfogyott a türelmem a hazugságokkal szemben. Sajnálom, hogy így alakult. De letérdeltetett a bíróság. A házasság semmit nem jelent az anyáknak" – írta levelében az apa. Az orvosszakértők megállapították, hogy a férfi nárcisztikus és önimádó, ezért nem is akart öngyilkos lenni. Csak figyelem elterelés miatt csinálta mindezt, és azért, hogy utána azt mondja, nem emlékszik arra, hogy ő ölte meg a lányait. Az is kiderült, hogy a gyilkosnak tévképzetei vannak. Saját hazugságait elhiszi és aszerint cselekszik.

- Sértettségből ölt. Főként az anyát és a gyámügyet hibáztatta, de lányaira is haragudott. A lányai életét álmukban oltotta ki: először a fiatalabbik lányt ölte meg. Többször is lecsapott baltával, legalább négyszer mért ütést a nyakukra. Mindketten védekezésképtelen állapotban voltak – írta az Origo. 

Az utolsó szó jogán a gyilkos most ismételten bocsánatot kért mindenkitől és megerősített újból, hogy nem emlékszik a lányai megölésére.  A férfi közben remegett és megint ellentmondásokba keveredett.

– Nem én tettem. Sajnálom, hogy az érdeklődés középpontjába kerületem. Szerettem a gyerekeimet és a feleségemet is. Elnézést, hogy ezzel kell foglalkozzanak. Bízom abban, hogy azért nem emlékszem, mert nem tudom felfogni, hogy ezt elkövettem. Sajnálom a gyerekeket és a feleségemet és bocsánatot kérek. Nem tudom átérezni, ő hogy éli meg. Sajnálom, hogy nem tudom már megölelni a gyerekeket. Azt kérem mindenkitől, hogy bocsássanak meg – mondta a tárgyaláson az apa. A férfit életfogytiglanra ítélte a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában