Bűnügy

2023.12.31. 06:55

Pisztollyal lövöldözött az ivócimboránál egy férfi Istenmezején, emlékezetes bűnügy volt

Márkás, abban az időben ritkán kapható whisky helyett jóféle, illatos magyar pálinka és bor, colt híján egyszerű, igencsak régi pisztoly. Ennyi is elegendő volt a 26 éves I. T. istenmezejei lakatosnak ahhoz, hogy igazi vadnyugati hangulatot varázsoljon a barátja szederkénypusztai otthonában.

Dr. Szalay Zoltán

1280638237

Fotó: TheVisualsYouNeed

 Röviden összefoglalva a körülményeket, ekképpen adtunk hírt a Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság 1986. május 15-én megjelent számában.  Történt ugyanis, hogy a vehemens ifjú egy szép április végi napon a haverjával, F. Gy.-vel elindult szórakozni, vagyis együtt járták a kocsmákat. Jócskán döntögették magukba az alkoholos italokat Istenmezején, majd a toroköblögetésben partner férfi a szomszéd községbe, Szederkénypusztára invitálta a cimboráját. 

Érthetően lassan haladtak az úton, így idejük is volt arra, hogy részeg emberek módjára semmiségen összeszólalkozzanak. Olyannyira, hogy a lakásba érve I. T. megfenyegette a társát, hogy megöli! Ósdi pisztolyt rántott elő, és a nyomaték kedvéért kétszer az ajtóba lőtt. Harmadjára – a sértett vallomása szerint – F. fejéhez nyomta a fegyver csövét. Dulakodni kezdtek, miközben újra lövés dördült. Szerencsére egyikük sem sebesült meg. 

rendőrség I.-t bűnügyi őrizetbe vette. A nála tartott házkutatás során több fegyvert is találtak ott: a kamrából került elő egy második világháborús hadipuska, de rengeteg lőszerre és fegyveralkatrészre is bukkantak a rendőrök. A lövöldöző ellen – aki előzetes letartóztatásba is került – lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt folytatták az eljárást. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában