Tárgyalóteremből

2024.01.27. 21:46

Megrúgta a biztonsági őrt Füzesabonyban a dühös nő, sőt, a tárgyaláson sem jelent meg

A Füzesabonyi Járásbíróság január 22-én tartott volna előkészítő ülést egy súlyos büntetőügyben, ám a vádlott – szabályszerű idézésre – nem jelent meg, így a tárgyalást a bíróság elhalasztotta, az új határnap június 4. lett.

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy L.G.-vel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folyik eljárás. A vádlott ismert helyen külföldön tartózkodik, hétfőtől 8 napja van, hogy kimentse magát, a következő bírói intézkedés a kimentestől vagy annak hiányától függ.

A járási ügyészség vádirata szerint a terhelt a városi rendőrkapitányság személyi bejárata – ahol a kihelyezett őrbódéban a sértett teljesített szolgálatot – elé érkezvén, hogy valamilyen ügyben feljelentést tegyen. A sértett feladata a fegyveres biztonsági őri szolgálat ellátása volt, s a terheltet felszólította a kiléte igazolására és a belépés céljának közlésére.

A vádlott azt még elmondta, hogy feljelentést kíván tenni, majd a további kérdésekre nem válaszolva, ingerült állapotba került. L. G. megindult a főépület felé, a szolgálatos őr több ízben is nyomatékosan felszólította a vádlottat a beléptetés kötelező szabályainak betartására és a megállásra, melyeknek azonban az ingerült ember nem tett eleget. Ezért a fegyveres biztonsági őr a vádlott után indult, majd a felsőruházatánál megfogta őt és a kijárat felé kísérte, melynek során a vádlott szidalmazta és egy alkalommal megrúgta a sértett jobb láb sípcsontját.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában