A tárgyalóteremben történt

2024.03.29. 11:48

Parkolóban, tolatás közben gázolta halálra az áldozatot

Cs. Cs. ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a vád. Egy hatvani parkolóban tolatás közben ütötte el áldozatát a vádlott. A Hatvani Járásbíróság csütörtökön tartott tárgyalást az ügyben.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunknak elmondta: a bizonyítási eljárás szakértő meghallgatásával folytatódott, de az idézett tanú, – rendbirság kiszabása ellenére – nem jelent meg a bíróságon. Az elnapolt tárgyalás új határnapjául május 23-át jelölte meg az elsőfokú bíróság.

Tolatás közben, parkolóban ütötte el áldozatát a sofőr Hatvanban
Tolatás közben, parkolóban ütötte el áldozatát a sofőr Hatvanban
Forrás: Egri Járási Ügyészség

A Hatvani Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott egy parkolóban tartózkodott az általa vezetett személygépjárművel, mellyel hátramenetben kívánt elindulni. A sértett gyalogosan közlekedve megállt a gépjármű bal hátsó sarokrésze mögött – attól egy méternyire –, mivel át kívánt térni az úttesten a túloldalra. 

A vádlott megkezdte a tolatást, majd ezt követően a gépjárműve bal hátsó részével elütötte az átkelésre várakozó sértettet, aki ennek következtében a földre esett és a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el. Később az elütött ember a kórházban elhunyt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában