Gyöngyös

2018.09.17. 15:43

Élénk a testvérvárosi kapcsolat

A helyiek szeptember végen a munkácsi járásba látogatnak.

Hliva Éva

Két testvérvárosi delegáció is érkezett a napokban a mátraaljai városba. A hétvégi szüreti napokon is vendégül látták a helyhatóság vezetői a munkácsi járásból és Kézdivásárhelyről érkező küldöttséget. – A kézdivásárhelyiekkel több évtizedes múltra tekint vissza ez a kapcsolat, pár hete épp’ városunk néhány tagját látták vendégül egy hasonló fesztiválon – tájékoztatta lapunkat dr. Tatár László. Az alpolgármester elárulta a vendégekkel jártak egyebek között a Ferences Rendi Műemlék Könyvtárban, a Szent Bertalan Templom Kincstárában is.

A testvérvárosi küldöttség a Szent Bertalan Templom Kincstárában is járt Fotó: Czímer Tamás

– E találkozók elsődleges célja, hogy élénk maradjon a települések közti kapcsolat a kultúra, sport és a tanulmányok terén is. Ez alkalommal a kézilabda meccsen is szurkolhattak a küldöttség tagjai, de fellépésekről is egyeztettek helyi néptánccsoporttal, valamint a gimnáziumba is ellátogattak. A gyöngyöspatai és a farkasmályi pincesoron is vendégül látták őket. Legközelebb a gyöngyösiek szeptember végen a munkácsi járásba látogatnak – tudatta dr. Tatár László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában