vélemény

2019.01.29. 11:47

Meleg víz

Megpróbálhatnánk a kijelzők mögé nézni.

Tari Ottó

Meleg vizet többféleképpen lehet készíteni. Egyik sem túl bonyolult: a folyadékot vagy felhevítjük a kívánt hőfokra, és kész, vagy – igaz, ez valamivel körülményesebb – a nagyon forrót kellő hőmérsékletűre hűtjük. Mindkettőben van ráció, ha sokat gyakoroljuk, el sem tudjuk rontani.

A műveletbe logikai csavart is vihetünk! Az általános iskolában megtanultuk, a párolgás hőelvonással jár, érdemes tehát a műveletet a legnagyobb kánikulában végezni, hátha elviselhetőbbé válik a hőérzetünk. Telente viszont a kompenzáció végett praktikusabb forralt borral megtölteni a kémcsöveket. A homo sapiens szerencsésnek mondhatja magát, mert laboratóriumnak ott az egész világmindenség.

Mindezeknél kicsit nehezebb feladvány eljutni a másik ember lelkéhez. Persze, ez esetben is játszhatunk a tűzzel, közelíthetünk több irányból, trükközhetünk, hátha sikerül rést ütnünk az okostelefonokkal körbezárt világ képzavaros falán. Megpróbálhatunk a kijelzők mögé nézni, s cserébe – mert így lenne igazságos – saját erődítményünk palánkján is beengedhetnénk picinyke természetes fényt.

Sajnos, még nem így működik a világ, s ahogy elnézem, a helyzet fokozódik. Bölcsességeinknek így az ivóban vesszük hasznát, ahol a szegénylegényeket nem érdeklik az applikációk. Ám megtanulták, ha meleg vízre van szükségük, semmi szükség a fizikára: elegendő, ha csak megnyitják a csapot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában