tanácskozás

2019.05.07. 18:05

Kiválóan teljesített az Egri Törvényszék

Kedden tartotta éves összbírói értekezletét az Egri Törvényszék.

S. S.

A tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón dr. Nyiri Beáta, a törvényszék elnöke azt mondta, nagyon fontos számukra a jó kapcsolat a sajtóval, hiszen a bíróság kötelessége az állampolgárok tájékoztatása. Ez megyénkben kiválóan működik. Az elnök asszony értékelte az elmúlt évi tevékenységet.

Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke úgy fogalmazott, hogy egyik szeme az általa vezetett ítélőtáblán van, a másik pedig azt vizsgálja, mi történik a régióban. Szerinte túl azon, hogy az Egri Törvényszék tevékenységének statisztikai mutatói kiválóak, stabil szervezeti kerettel működik, Hevesben jó minőségű ítélkezési tevékenységet folytatnak.

 

– A nagyon jó minőségi kvalitások a törvényszék és az ítélőtábla közötti kapcsolatokban is megmutatkoznak – jelentette ki a táblaelnök.

Dr. Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese arról szólt, hogy a múlt esztendő igen különleges volt a bírói szervezetek számára, hiszen három új perrendtartási szabályozás követelményeinek kellett megfelelni. Ezen körülmények között teljesített kiválóan az Egri Törvényszék. Külön is beszélt a bevezetésre váró digitális bíróságról, aminek tesztelése Hevesben történik. Az itteni tapasztalatok ismeretében élesítik majd a jövő év elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában