adóbevétel

2019.05.28. 14:25

Még péntekig van idő az adóbevallás elkészítésére

Fontos határidő előtt állnak a vállalkozók, hiszen május 31-ig be kell nyújtaniuk az iparűzési adóbevallásukat.

M. H.

Korsós László, az adóiroda vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, a tavalyi helyi adóbevételek 73 százalékát jelentette az iparűzési adó.

– 2013 óta folyamatosan növekszik a város efféle bevétele, ráadásul úgy, hogy adóalap csökkentő tételeket vezettek be törvény által meghatározott formában – tette hozzá. Az adóhatóság vezetője kitért arra is, hogyan lehet megtenni az adóbevallást.

– Mindez az Önkormányzati Hivatali Portálról (OHP) indítható. A Hivatali kapuval rendelkező adózók jelenleg úgy tudnak benyújtani iparűzési adóbevallást, idegenforgalmi adóbevallást, építményadó adatbejelentést, vagy más űrlapot, ha azt az OHP honlapon kitöltik, lementik, majd a lementett űrlapot Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Hivatali kapujára a saját hivatali kapujukról indítva az ügyet feltöltik – mondta.

Elhangzott, cég nevében történő űrlap benyújtásra kizárólag abban az esetben van lehetősége bárkinek, amennyiben megbízottként vagy ügyintézőként szerepel a Cégkapu regisztrációs nyilvántartásban.

– Az iparűzési adóbevallás kitöltéséhez segítséget nyújthat, ha a kitöltés során iparűzési adóegyenlegüket lekérdezik. Fontos, hogy folyamatosan frissülő információkért érdemes meglátogatni az adóhatóság honlapját – zárta.

A cikk Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Heves Megyei Hírlap együttműködésével készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában