ovikert program

2019.06.28. 10:45

Színművésszel kertészkedtek a siroki kicsik

Az ovikert program bemutatása kapcsán a napokban a Kölyökvár óvodába látogatott Lux Ádám színművész, és Stiller Tamás, a program megálmodója.

B. K.

Lux Ádám színművész együtt gyomlált, kapált a siroki ovisokkal. Beküldött fotó

A gyerekek nagy örömmel fogadták a két vendéget, akikkel együtt kapáltak, gyomláltak, öntöztek. Vinczéné Bujáki Judittól, az intézmény óvodapedagógusától megtudtuk, hogy a jól végzett munka végén egy mesét kaptak ajándékba a szorgos kicsik.

– A művész úr végtelen kedves volt, fantasztikus élmény volt egy ilyen ismert hangot élőben, testközelben hallani. A nap folyamán készült kisfilmet az M5 TV csatorna híreiben is levetítették.

Lux Ádám színművész együtt gyomlált, kapált a siroki ovisokkal. Beküldött fotó

A községben vallják, az egészséges életmódra nevelés jó esetben már az óvodában kezdődik, majd az iskolában folytatódik. A Kölyökvár óvoda idén tavasszal kapcsolódott be a három évet felölelő ovikert programba. A negyven négyzetméternyi területet egy helybeli lakos szántotta fel, s a palántákat már a gyerekekkel együtt ültették ki. Egy sikeres pályázat révén az ágyások előkészítésétől a betakarításig évről-évre sok szakmai segítséget kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában