a hónap fotója

2019.07.25. 11:58

Szívszorító, ahogy a csigák életükért küzdenek a terpesi árvízben

Heves megyében összesen tizenhét települést érintett a június 23-án érkező, kora délutáni vihar.

Heol

A képet a káresetek felszámolásakor Mérai Péter tű. alezredes, az egri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője készítette

Rövid idő alatt nagy mennyiségű esővíz hullott le, melynek következtében több településen is villámárvíz alakult kiszámol be a megyei katasztrófavédelem. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint, aznap új országos csapadékrekordot mértek a Heves megyei Terpesen. Száznál is több segítségkérő bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba, a kárfelszámolás folyamatos volt megyénkben.

Az esőzések következtében az utcákon folyt a víz, sok kisebb állatnak az életben maradás volt a tét. A katasztrófavédelem fotóján tisztán látszik, hogy a csigák és rovarok is megpróbáltak minél magasabbra kapaszkodni, ahol nagyobb biztonságban átvészelhették az esőzést, így biztosítva túlélésüket.

A képet a káresetek felszámolásakor Mérai Péter tű. alezredes, az egri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője készítette

A fotót a megyei igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában