Innováció

2019.10.01. 17:30

Egyedülálló, szolfézsoktatást segítő módszer indul a megújult, egri zeneiskolában

Kívül-belül megújult az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, ahol egy országosan egyedülálló, szolfézsoktatást segítő módszer is elindult.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

– Az Egri Tankerületi Központ saját költségvetéséből csaknem 65 millió forintos infrastrukturális beruházást hajtott végre az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola épületén – mondta Ballagó Zoltán tankerületi igazgató a keddi sajtótájékoztatón. Elhangzott, a munkálatok során felújították az épület tetőszerkezetét és a különleges üvegkupoláját, illetve helyreállították több helyen a homlokzatot.

– Kicseréltük az ablakpárkányokat, modern klímaberendezésekkel láttuk el az intézmény hangversenytermét. Idén folytatódott az a hangszercsere program, amelynek segítségével 8,1 millió forint értékben vásároltunk hangszereket. Ezek közül is a legfigyelemreméltóbb egy Yamaha zongora, amelynek az értéke 6,6 millió forint. Emellett az iskola több mint 1,3 millió forintot fordíthat hangszerkarbantartásra – részletezte az igazgató. Szavai szerint a zeneiskola számos megyei, területi, országos, nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményt. az intézmény komoly szerepet játszik az utánpótlás biztosításában, Eger kulturális életében.

Az egri innováció a szolfézsoktatást megreformálását jelentheti Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A tájékoztatón egy országban egyedülálló tananyagot is bemutattak. Az intézmény vezetése és szolfézstanárai nyitottak az új módszerekre, ezért a Musicate nevet viselő, a szolfézs tanulását segítő, specifikusan zeneiskolai igényekhez igazodó alkalmazást fejlesztették ki. Gulyás László, az iskola igazgatója számolt be erről.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap szerdai számában olvashatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában