fejlesztés

2019.11.21. 15:06

Biztonságosabbá vált Erdőkövesd az új beruházással

Befejeződött a bel- és csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítése a községben.

B. K.

Az elmúlt napok csapadékosabb időjárása próbára tette a hálózatot, s a tapasztalatok alapján elmondható, hogy jól vizsgázott a létesítmény – tudtuk meg Halla István polgármestertől.

Az önkormányzat 2017 augusztusában nyújtott be támogatási kérelmet a beruházásra, melynek eredményeképpen közel 350 millió forint támogatásban részesült a falu a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A sikeres közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően a Maxicargó Kft.-vel megkötött szerződés értelmében idén februárban indulhattak meg a kivitelezési munkálatok. A település a földrajzi adottságai és az abból adódó környezeti problémák következtében állandó veszélyben volt a környező hegyekről lezúduló, hordalékos esővíz miatt.

A régi vízelvezető rendszer már nem volt képes a nagy mennyiségű csapadékot elvezetni, így jelentős károk keletkeztek az utakban, ingatlanokban. A projekt keretében közel tíz hónap alatt több mint 8,5 kilométer hosszban újították fel a települési belterületi árokrendszert.

Az épített és természeti környezet értékeinek megóvását is szolgáló beruházás eredményeképpen várhatóan jelentősen csökken az ár-, bel- és helyi vízkár esélye, és nő a környezetbiztonság a vészhelyzettel érintett településrészen. A műszaki átadás megtörtént. A hivatalos avatás pedig jövő januárra várható.

Kezdőképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában