jótékonyság

2019.11.28. 17:30

Dedikált labdával és pólóval segítették az egri pólósok a leukémiás Máté gyógyulását

Példás összefogás alakult a megyeszékhelyen a leukémiás fiú gyógyulását segítve. Az Egri Vízilabda Klub a napokban két ereklyét bocsájtott árverésre, a dedikált labda és póló pedig meg is találta gazdáját.

HEOL

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, az elmúlt napokban számos egri helyszínen rendeztek jótékonysági eseményeket a leukémiás Kovács Máté gyógyulásáért. A Bitskey Aladár Uszodában az Eger-OSC vízilabda-mérkőzés előtt adománygyűjtés vette kezdetét. A sütivásárt Kormos Sándorné álmodta meg, s hozzá csatlakozott hat önkéntes édesanya, hogy segítsék a fiú gyógykezelését. Az eseményen egymillió 537 ezer forint gyűlt össze a fiú gyógykezelésére.

Az Egri Vízilabda Klub (EVK) kiemelten fontosan érezte, hogy segítse Máté gyógyulását, ezt jelzi, hogy a klub két igazán értékes ereklyét is árverésre bocsájtott. Mint megírtuk, a szerdai Szentes elleni mérkőzés előtt a hazaiak csapatkapitánya kapta a főszerepet. Decker Ádám átadta a játékostársai által dedikált és jótékonysági licitre bocsájtott labdát és pólót az árverésen győztes ZF-Hungária Kft. beszerzési osztályát képviselő Menner Nórának. A befolyt összeget Kovács Máté családjának ajánlották fel a vízilabdázók. Mint azt Csóka Patriktól, az EVK koordinációs menedzserétől megtudtuk, az értékes ereklyék 50 ezer forint értékben keltek el.

Az EVK honlapján olvasható beszámoló szerint „egy-egy összefogás értéke és súlya mindennél fontosabb. Sokan, sokféle módon segítenek/segítettek, hogy egy roppant drága kezeléshez hozzájárulhassanak.” Hozzáteszik, hogy „párhuzamosan egy újabb akcióban vállal szerepet vízilabda-családunk, Szilágyi Péter jóvoltából egy, a klub olimpiai bajnokai által dedikált pólót ajánlottunk fel egy szentesi kisfiú gyógyulását segítő licitálásra.”

Menner Dóra és Decker Ádám a dedikált labdával Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A kisfiú gyógyulásáért példás összefogás jött létre a napokban szűkebb hazánkban. Az Agria Parkban nemrég finomabbnál-finomabb süteményekkel várták az adakozókat. A kezdeményezésnek és a segítőkész embereknek köszönhetően a két nap alatt összesen kétmillió 844 ezer 745 forint forint gyűlt össze.

Az Eszterházy Károly Egyetem is Máté mellé állt. A Hallgatói Önkormányzata a gólyabálon összegyűjtött adományokat kerekítette fel százezer forintra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában