Egerinfo

2019.11.29. 17:47

Martonné Adler Ildikó reagált a városvezető vádjaira

– Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere sajtótájékoztatói előtt nem tájékozódik a hatályos jogszabályokról – reagált Martonné Adler Ildikó, a Fidesz egri elnöke a városvezető szerdai Egerinfón elhangzott állításaira.

G. Zs.

Mirkóczki Ádám tájékoztatóján felhozott két témával kapcsolatban nyilatkozott lapunknak a Fidesz egri elnöke. Az első a fideszes tagdíj befizetéséről tett kijelentése. Martonné Adler Ildikó elmondta, a ciklus elején a képviselők írásban nyilatkoztak arról, hogy a tiszteletdíjuk egy részét utalják a pártkasszába, az utalás lehetősége minden magyar munkavállaló rendelkezésére áll minden munkaadónál.

A Polgárok Házával kapcsolatban a városvezető furcsállta, hogy mindössze 1340 forint négyzetméter áron bérli a Fidesz a helyiséget, miközben a belvárosban lévő LMP-s és MSZP-s irodát jóval drágábban lehet használni. – Már eleve a helymeghatározás sántít, hiszen a polgármester a Polgárok Házát Eger frekventált helyére pozicionálja, azonban a Felsőváros bármennyit fejlődött, nem számít annak – nyilatkozta Martonné Adler Ildikó.

A bérleti díjról elmondta, ha egy párt vesz ki irodát, akkor független értékbecslőt kell felkérni, jelen esetben az FHB végzett értékbecslést, és egy kontrollbecslés is volt. Az Országgyűlés Hivatala ezt elfogadta és ennek alapján vonják a bérleti díjat Nyitrai Zsolt képviselő keretéből. Ez minden párt esetében így történik. A Fidesz nem szeretne lemondani a Polgárok Házáról, szerintük közösségi térként is funkcionál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában