rendkívüli ülés

2019.11.06. 11:21

Vezetőket cseréltek több gyöngyösi cégnél

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

J. M.

A grémium közös megegyezéssel szerződést bontott a Gyöngyösi Várostervezés Fejlesztő Kft ügyvezetőjével, Eperjesi Lászlóval, és a cég élére dr. Lénártné Benei Anikór nevezi ki.

A vezetőváltást az önkormányzat által még 2017-ben elnyert európai uniós pályázatok lebonyolításával kapcsolatos kifogások indokolták. A cégnek ugyanis a Mátrafüredet Gyöngyössel összekötő kerékpárút és a Szent Bertalan-templom toronysisakjainak megújításán kívül csak a Mátra Művelődési Központ energetikai korszerűsítését sikerült elindítania. Az egyéb pályázatos fejlesztések azonban jelentős csúszásban vannak. A több mint 3 milliárd forint értékű beruházások megvalósítására mindössze 14 hónapja maradt az önkormányzatnak.

Egy másik önkormányzati cég, a Gyöngyösi Sportfólió Kft. is új gazdasági vezetőt kapott.

A Gyöngyösi Sportfólió Kft. újonnan kinevezett gazdasági igazgatója, Kontér Tünde segíti a társaság ügyvezetőjét, akinek eddig nem volt helyettese. A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóságot az eddigi igazgatóhelyettes, Juhász Katalin vezeti, a Városrendészeti Igazgatóság élére pedig Ferenczy Dániel kerül. Bezzeg Enikő vezetésével létrejön a Polgármesteri Kabinet, amely a döntések előkészítésében segíti a polgármester és az alpolgármesterek munkáját. A kabinet látja majd el a városmarketinggel és kommunikációval kapcsolatos feladatokat, de ide tartoznak a pályázati menedzseri, a külügyi és a protokolláris feladatok is.

Hosszan tárgyalta a testület a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút ügyét, ugyanis az EU-s pályázat révén megújult sportút minősége a legsúlyosabb hibák kijavítása ellenére is kifogásolható. Hiesz György polgármester korábban kijelentette: a jelenlegi formában nem veszi át a kerékpárutat, és külső szakértő bevonását kezdeményezte. Kiderült, a legtöbb hiányosság oka a hibás tervezés, és a testület tudta nélkül végrehajtott műszaki tartalomcsökkentés lehetett. A képviselők úgy döntöttek, kiadják a teljesítésigazolást, de a hibák kijavítására ötéves garanciát kérnek.

Eredménytelennek minősítették és újraindítják a Jeruzsálem Úti Tagóvoda energetikai felújítására és a bölcsőde bővítésére kiírt közbeszerzései eljárást. Továbbá visszavonták az északnyugati városrész rehabilitációját segítő közbeszerzési eljárást.

Kiderült, a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést idén Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője veheti majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában