önkormányzati képviselők

2020.01.14. 07:00

Andornaktályán az összefogásra helyezik a legfőbb hangsúlyt

Barczi Zsolt az önkormányzati választásokon a szavazatok 53,46 százalékát kapta, legyőzve a korábbi polgármestert. Megkértük, összegezze a terveit.

Molnár Helga

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

Tősgyökeres andornaktályaiként és függetlenként sikerült megnyernie a választást. – Úgy látom, hogy olyan, nagyobb arányban független képviselőkből álló testület áll fel, amelynek tagjai képesek az egészséges kompromisszumokat megtalálva dolgozni településünkért. Arra törekszem, hogy a testületi döntéshozatalok, határozatok a józan ész, a realitás és a megvalósíthatóság szellemében szülessenek, valamint hogy az önkormányzati munkafolyamatok minden helybeli számára átláthatóak legyenek.

Mindenképp fontos, hogy az eddig működő civil szervezeteket, összefogásokat az önkormányzat továbbra is támogassa. Mindent elkövetünk, hogy a működésükhöz a szükséges segítséget megadjuk – részletezte a polgármester. Elemezte az elmúlt két-három hónap történéseit is.

A Fácános Szép Napok program tavaly is sok embert vonzott, ez a legnépszerűbb kulturális eseményük Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

– A választások után nem sokkal, még a képviselő-testület alakuló ülése előtt az egyik megválasztott önkormányzati képviselő lemondott a képviselői megbízásáról, ezért helyette a következő legtöbb szavazatot szerzett jelölt szerzett mandátumot. Az alakuló ülést megelőzően egyeztetnem kellett a megválasztott képviselőkkel, hogy az önkormányzatnál kinek, milyen bizottságban szántam volna szerepet, illetve, hogy kit szeretnék alpolgármesternek jelölni. Sajnos ez elsőre nem járt sikerrel – tette hozzá. – Ezért újra kellett gondolnom ezeket a szervezeti kérdéseket, hogy az alakuló ülésen mindenki számára elfogadható megoldás szülessen – mondta. A képviselő-testület alakuló ülésén végül is sikerült az önkormányzat pénzügyi és szociális bizottságát megválasztani, így megkezdhették a munkájukat. Barczi Zsolt kiemelte, Megyeri Zoltán Sándor személylében kiváló alpolgármesterre talált.

Szavai szerint az átadás-átvételkor akadtak problémák, de év végén nem tervezett bevételekhez jutottak. Fontos szempont, mondta, hogy józanul kell mérlegelni a jelenlegi helyzetet, a pénzügyi, műszaki és egyéb lehetőségeket, s ezekhez kell igazítani a fejlesztési elképzeléseket.

Fácános napok

Immár hagyománnyá vált a fácános napok rendezvénye, mely egyre több vendéget vonz, így erre mindig nagy hangsúlyt fektetnek. Idén a nyolcvanadik születésnapját ünneplő település történetét megörökítő könyv bemutatójával kezdődött a program. Élő fácán- és lovasbemutató, hagyományőrző kórusok fellépése, Fehér István színművész fácános játékai, a szihalmi fúvósok műsorát követően Rúzsa Magdi is fellépett az egyik napon. Az önkormányzat idén is megpróbál hasonló színvonalú műsort összeállítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában