eger

2020.02.25. 11:00

Gyermekbarátabb udvart szeretnének az EKE gyakorlójának

A cél, hogy a gyakorló Bartók téri épületében tanuló gyerekek minél otthonosabb környezetben tölthessék mindennapjaikat.

G. R.

Gálaműsorral igyekszik pénzt gyűjteni az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Iskolájának Bartók téri épületében működő alapítvány, hogy még barátságosabb, a gyerekek számára még biztonságosabb legyen az iskola udvara, tájékoztatott Szűcsné Hütter Eszter igazgatóhelyettes.

Csinosítanák, biztonságosabbá tennék az udvart Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Jövő a Gyermekeké Alapítvány januárban kezdte meg működését, s az igazgatóhelyettes szavai szerint igyekeznek minél többet tenni azért, hogy elérjék céljaikat. Ez pedig nem más, mint hogy a gyakorló Bartók téri épületében tanuló gyerekek minél otthonosabb környezetben tölthessék mindennapjaikat. Hütter Eszter szavai szerint az épületen belül is igyekeznek minél barátságosabb környezetet teremteni, de most a fő cél, hogy az udvar modernizálását befejezhessék. Tavaly szülői segítséggel egy nagyobb területet már térköveztek, most rugalmas burkolatot, játékokat szeretnének a fennmaradó részre.

A gálaműsor, melynek bevétele is ehhez a célhoz járul hozzá, március 8-án, vasárnap, fél ötkor lesz a TISZK-ben, a Bartók téren. Fővédnök az iskola volt diákja, dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. Fellép a Pinceszínház csapata, Herczeg Flóra, Nagy Erzsébet, az Agria Music Factory, Szép Bence és Molnár Dániel. Jegyek a Bartók téri portán hétköznapokon reggel fél kilenc és délután fél öt között válthatók.

Ezek is érdekelhetik