Az Egri Karitász szállítja az élelmiszercsomagokat a rászorulóknak ezekben a napokban is

Idén 23 településen ezerkétszáz családnak juttatnak el vetőmagcsomagot, így az otthonlétet tartalmasabbá tehetik a kert művelésével, és hozzájárulnak az öngondoskodáshoz.

M. H.

Az Egri Karitász a veszélyhelyzetben is folyamatosan segít. Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegye karitászközpontjának igazgatója elmondta, az egészségügyi előírásokat betartva, a személyes kontaktusokat minimálisra csökkentve végzik a segélyezés azon részét, ami online nem kivitelezhető, azaz az élelmiszer-szállítmányok fogadását, az adománycsomagok készítését, azok kiszállítását a településeken még működni tudó karitászcsoportokhoz.

Az Egri főegyházmegyében sok helyen vannak aktív karitászönkéntesek, akik a családokat és az időseket felkeresik. Bevásárolnak nekik, kiváltják gyógyszereiket, postára mennek helyettük, tanulnak a gyerekekkel, élelmiszer-adományt csomagolnak és elviszik a családokhoz; az önkormányzattal együttműködve segítenek.

Az egri karitászközpont segíti a plébániai karitászcsoportok munkáját, az önkénteseket védőmaszkkal, kézfertőtlenítővel és gumikesztyűvel látják el. Az aktív karitászcsoportok számára tartósélelmiszer-csomagokat szállítanak, amelyeket helyben juttatnak el a családokhoz. A krízissegély-programot online tudják végezni, a nehéz helyzetbe került családokat gyógyszer és rezsi finanszírozásával támogatják.

– Mivel a munkahely időleges elvesztése miatt most több család nehéz helyzetbe kerülhet, még fontosabb számunkra a családok támogatása – emelte ki. Idén 23 településen ezerkétszáz családnak juttatnak el vetőmagcsomagot, így az otthonlétet tartalmasabbá tehetik a kert művelésével, és hozzájárulnak az öngondoskodáshoz. Egerben naponta ötven rászoruló ember számára tudnak kétfogásos melegételt biztosítani. E segélyprogram 2012 óta tart Egerben. Nagykereskedelmi cégektől folyamatosan rendelnek élelmiszert, az ezekből készített csomagokat plébániai csoportoknak szállítják ki. Eddig 35 településre vittek adományt, az egyéni kérelmeket pedig postai úton juttatják el. Naponta végeznek élelmiszermentést a Magyar Élelmiszerbank partnereként a Tesco egri üzletéből, amit különböző helyeken adnak át a rászoruló családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában