Fontos kérdésre válaszolt a tisztifőorvos

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján a Heves Megyei Hírlap kérdésére, a háztartási hulladékok tárolásáról is szó esett.

Heol

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott egy mátraaljai település polgármesterének felhívása, miszerint az ÉRV Zrt. karbantartóinak jelentése szerint az utóbbi időben megjelentek a maszkok is a szennyvízhálózatban.

Müller Cecília tisztifőorvos a Heves Megyei Hírlap kérdésére reagálva elmondta, az eldobandó kesztyűt, maszkot érdemes duplafalú zacskóba helyezni, majd félretenni, hiszen a koronavírus jellemzője, hogy néhány óra múlva elhal a tárgyakon. Ezután már behelyezhető a kukába. Emellett nagyon fontos a fertőtlenítés, így megyénk nagyobb városaiban már elkezdték ezt a tevékenységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában