Gyógyszergyártó és étterem is támogatja a gyöngyösi kórházat

Az erkölcsi támogatáson túl fontosnak tartják, hogy anyagi hozzájárulással is segítsék az egészségügyben tevékenykedőket.

Fotó: Czímer Tamás

A Richter Gyógyszergyártó cég, tekintettel a COVID-19 vírus nyomán kialakult helyzetre, összesen 140 millió forintot, intézményenként 2-2 millió forintot biztosít a Richter Egészségváros programsorozatban korábban részt vevő 70 kórháznak és szakrendelőnek, köztük a gyöngyösi Bugát Pál Kórháznak is.

- A legnagyobb magyarországi gyógyszergyártóként tisztában vagyunk a hazai egészségügyi intézmények és dolgozóik helyzetével, és különös felelősséget érzünk, hogy saját lehetőségeinkhez mérten ebben a különösen embert próbáló helyzetben is támogassuk folyamatos munkájukat. Minden honfitársunk, valamennyi hazai intézmény és vállalat óriási köszönettel tartozik az egészségügyben tevékenykedőknek, akik magukat nem kímélve, emberfeletti erőfeszítéssel dolgoznak azon, hogy a betegeknek megfelelő ellátást nyújtsanak és a további fertőzéseknek elejét vegyék – áll a támogatásról szóló levelükben.

A Richter bízik abban, hogy az erkölcsi támogatáson túl ezzel az anyagi hozzájárulással is segíteni tudja a magyarországi egészségügyi intézményeket és az ellátásban résztvevő kollégákat a betegek gyógyulásáért tett erőfeszítéseikben és a járvány terjedésének mielőbbi megállításában.

A McDonald's gyöngyösi étterme is segíteni kíván.

- A veszélyhelyzet végéig, heti három alkalommal, húsz-húsz darab menüt ajándékoz a kórház sürgősségi és intenzív osztályának munkatársait – jelentette be Héjja János, tulajdonos. A kiszállításban Nagy László vállalkozó ajánlotta fel közreműködését.

Ajánlókép: A gyöngyösi Bugát Pál Kórház. Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában