Koronavírus: minden szerdai infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges szerdai infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden szerdai infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a megszigorított kijárási korlátozás idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

Az összes megyei infót, hírt megtalálja >>>>>Térségi Dossziénkban<<<<


19:37 Idősekhez látogatott Szabó Zsolt

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő a koronavírus miatt kialakult járványveszélyben két hatvani idősotthonba is bekopogott: a Szent Erzsébetbe és a Szent Kamillba. A Szabó Zsolt által lassan már évtizede alapított Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, Köves Gáborné levélben küldött el két-két szájmaszkot a karácsony tájt gyerekrajzokkal megajándékozott egyedül élő embereknek.

19:09 Kétezer üveg Béres Cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár az önkormányzatoknak

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően a Béres Gyógyszergyár 2000 darab Béres Csepp immunerősítőt ajánlott fel Heves megye 1-es választókerületében található 26 önkormányzatnak.

– Ennek az lenne a célja, hogy azok az idősek, akik a szociális ellátórendszer szempontjából egyébként is látókörben vannak a településeken, ők megkaphassák ezeket. Hiszen a legveszélyeztetettebb korosztály az időseké, és az ő erősítésük, az immunrendszerüknek a javítása lehet az egyik fontos célja ennek a Béres Csepp támogatásnak – mondta el dr. Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke.

A települések polgármestereinek kedden a füzesabonyi Városházánál vehették át a felajánlott immunerősítőt.

13:30 Ellenőrzések a Mátrában az ünnep alatt, meglett az eredménye a szigorú intézkedéseknek

Már szombaton érzékelhető volt a szokásosnál jóval kisebb gépjárműforgalom, miután az önkormányzat lezárta Sástót és Farkasmályt, valamin a mátrafüredi parkolókat. Felfüggesztették a magántulajdonban lévő mátrai parkolók üzemelését is: Egererdő Zrt. a tulajdonában lévő sástói és mátraházán, míg a HE-DO Kft. kékestetőn szüntette meg húsvétkor a parkolást.

A szabályok betartását az önkormányzat Városrendészeti Igazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrizték. Ferenczy Dániel igazgató elmondta: Gyöngyösön és a Mátrában szinte teljesen megszűnt az ünnepek idején a turistaforgalom, a helybeliek is csupán egészségügyi sétára indultak el.

– A rendkívüli helyzet első napján főként tájékoztattuk a polgárokat a hatályban lévő helyi rendeletekről, ennek fontos része volt a maszk és a kesztyű kötelező használata. A polgárőrséggel együttműködve a nagyobb üzletláncoknál felhívtuk a figyelmet erre, és aki nem rendelkezett ilyennel, nem engedtük be az üzletbe – mondta az igazgatóság vezetője.

Mindez rövid idő alatt eredményt hozott, ugyanis míg az ünnepek első felében tízből mindössze két ember viselt maszkot és kesztyűt, ez az ünnepek második felében már tízből nyolcan rendelkeztek ezekkel. A rendőrség is ellenőrzött, velük a város közterületein lehetett találkozni. Ferenczy Dániel hozzátette: az állampolgárok többsége együttműködő volt, így helyszíni bírságra nem volt szükség. Egyetlen gépjármű-tulajdonossal szemben tettek feljelentést, miután a kordonszalagot megbontva az egyik lezárt parkolóba hajtott.

12:30 Arcvédő pajzsokat kap a gyöngyösi Bugát Pál Kórház

Húsz darab arcvédő pajzsot kap a gyöngyösi kórház a budapesti Varinex Zrt-től. A koronavírus-fertőzés ellen ez hasznos és hatékony védekezési eszköz ennek viselése. Hiszen csökkenti a kórokozókkal történő érintkezés kockázatát, ugyanakkor lehetővé teszi az egyéb védekező eszközök egyidejű használatát, könnyű súlyú és nem korlátozza a látási viszonyokat sem. Anyaga ellenáll a fertőtlenítő szereknek, ezáltal többször is viselhető – tudtuk meg a kórház sajtóreferensétől, T. Bokros Máriától.

12:00 Felgyógyult egy gyöngyösi fertőzött az új koronavírus okozta megbetegedésből

10:00 MÁV: biztosítják a védőfelszerelést a munkavállalók számára

A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök beszerzése folyamatos, a MÁV biztosítja a munkavállalók folyamatos ellátását. A járművek fertőtlenítését továbbra is napi rendszerességgel végzik, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosíthassák az utasoknak.

A MÁV írja: múlt hét szerdán érkezett meg a Kínai Vasút-csoport által adományozott 200 ezer orvosi szájmaszk a magyar vasúti dolgozók számára, ezzel is támogatva a vasúttársaság zavartalan működését.

Biztosítják a védőfelszerelést a munkavállalók számára Fotó: MÁV

Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a szállítmány átvételekor elmondta: „A vasúttársaságnál 38 ezer munkavállalót foglalkoztatunk, nagyon fontos számunkra a biztonság, az utasaink védelme. Az elmúlt egy hónapban összesen 200.000 maszkot tudtunk kiosztani, ez az újabb 200 ezer maszk óriási segítséget jelent nekünk. A maszkokat ugyan nem kötelező hordani, azonban a MÁV menedzsmentje megteremti annak a lehetőségét, hogy aki élni kíván a védőfelszerelés viselésével, annak az biztosítva legyen.”

A vasúttársaság naponta fertőtleníti a forgalomban lévő összes járművét, ami több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

7:50 Védőmaszkot és ételt osztanak Egerben a Krisna-hívők

A Krisna-hívők a következő hetekben tízezer mosható védőmaszkot osztanak szét az országban, ebből több százat Egerben. A szegényélelmezési programjuk keretében minden résztvevő maszkot is kapott a meleg ebéd mellé. A rászorulókat a Tűzoltó tér belső udvarában található osztóponton várják minden hétköznapon délután fél kettő és három óra között.

7:30 Az Egri Vízilabda Klub utánpótlás csapatánál most sincs lazítás

A klub közösségi oldalán osztott meg egy videót, amiben bemutatja, hogyan tartják formába magukat a járvány idején is az utánpótlás csapattagok.

7:20 Módosult az egri egyetem oktatási naptára

7:14 Folyamatban van a gyöngyösiek tesztelése

Elsőként az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókat, a városrendészeket, a városháza és a sajtó munkatársait tesztelték a gyöngyösi önkormányzat által vásárolt gyorstesztekkel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a város 250 darab gyorstesztet vásárolt, s újabb 500-at rendelt. A megvásárolt tesztgép is úton van már, várhatóan a héten megérkezik a Bugát Pál Kórházba.

7:00 Új koronavírusos Heves megyében: 12-re nőtt a fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1579 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 beteg, ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma. 192 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Heves megyében a szerda reggeli adatok szerint egy fővel nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, így már 12 igazolt megbetegedés van szűkebb hazánkban. A szomszédos megyékben Nógrádban 19, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 48, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 15 igazolt fertőzöttről számoltak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában