Koronavírus: minden szombati infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges szombati infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden szombati infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, milyen az otthoni, digitális tanulás a gyermekével, illetve hogyan töltik a megszigorított kijárási korlátozást! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

Az összes megyei infót, hírt megtalálja >>>>>Térségi Dossziénkban<<<<


19:00 Különleges videóval kívánnak kellemes ünnepeket a hatvani polgárőrök

A hatvani polgárőrök közösségi oldalukon írják: „Eljött a Húsvét! Ilyen még nem volt! Nagy fegyelemre van szükség mindenki részéről! Tartsuk be a védelmünk érdekében hozott szabályokat! Vigyázzunk egymásra! Mi is ezt tesszük! Ott vagyunk mindenhol ahol kellünk és segíteni tudunk most is.”

18:10 Reményik Sándor versével üzennek a vidéki színházak igazgatói

Reményik Sándor Egyszer talán majd mégis vége lesz című versét a vidéki színházak színművész igazgatói tolmácsolják. A videóban Blaskó Balázs, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója is feltűnik.

18:00 Későbbi időpontban rendeznék meg a Feszt!Egert

A koronavírus-járvány nem kíméli a nagy nyári rendezvényeknek sem. Van, amelyiket már biztosan nem rendeznek meg, s van, amit megpróbálnak a szervezők eltolni. A Feszt!Eger az utóbbihoz szeretne csatlakozni. Ugyancsak az utolsó nyári hónap végére halasztanák Eger legnagyobb boros eseményét, a XXIV. Egri Bikavér Ünnepet.

A Gyöngy Nemzetközi Néptáncfesztivál az 1994-es kezdete óta Gyöngyös és térsége, az ország kulturális életének szerves részévé vált. A kontinenseken átívelő színvonalas rendezvény idén meghiúsul a járvány miatt.

Tavaly június 27–30. között ünnepelte 40. évfordulóját a Kaláka Fesztivál. Az Érsekkert szolgált a koncertjeik helyszínéül. Idén a június végére tervezett rendezvényt nem tartják meg. Ebben az évben Lajkó Félix, Palya Bea, Magna Cum Laude és Kaláka bemutatkozásával is készültek a szervezők.

További részletek ITT olvashatóak.

15:00 Az Egererdő is az otthonmaradásra buzdít

10:50 Az aldebrői polgárőrök is sokat segítenek

A mezőőri munkában a veszélyhelyzet kihirdetése óta még nem adódtak új feladatok, annál inkább a polgárőri tevékenységben – tudtuk meg Macz Pétertől, aki a település mezőőreként és a közel harminc éve szerveződött polgárőrség tagjaként válaszolt a Heol kérdésére. Ami a polgárőr szervezetet illeti: most mintegy harminc aktív tagra számíthatnak. Természetesen csak a 65 év alattiakat vonják be a megnövekedett teendők ellátásába. Egyebek között négy telefonszámot is megadtak, amin segítséget kérhetnek tőlük a rászoruló helybeliek, legyen szó akár gyógyszer kiváltásáról, vagy kisebb bevásárlásról.

– A debrőieket szerencsére a veszélyhelyzettől függetlenül is az jellemzi, hogy nagyon összetartanak, segítenek egymásnak, így a közbiztonság szempontjából is csak a településen átmenők miatt kellett jobban odafigyelni a szolgálatban lévőknek – mondta Macz Péter.

Megtudtuk, hogy a kijárási korlátozás bevezetésétől a polgárőrök kint vannak a közterületeken, elsősorban azért, hogy tájékoztassák az embereket.

10:40 Megdöbbentő fotók: bulihelyszínt csináltak fiatalok a gyöngyösi parkból

Sokan nem tartják be a kijárási korlátozás szabályait, erre panaszkodott egyik olvasónk is, akitől megdöbbentő fotókat kaptunk a minap. A fotókon az látszik, hogy április 9-én, csütörtökön, a gyöngyösi Jeruzsálem utca és Mérges utca közötti park tele volt otthagyott üres sörösüvegekkel, dobozokkal. Olvasónktól megtudtuk, előző este kezdődött egy fiatal társaság hangos bulija. Úgy tudjuk, nem ez az első eset, hogy nem tartották be a kijárási korlátozást.

További részletek ITT.

10:25 Fertőzötteket találtak egy Heves megye melletti idősek otthonában

Több személynél is kimutatták a koronavírus-fertőzést a Heves megye határán fekvő Borsodnádasdon.

A település hivatalos közösségi oldalán jelentette be Kormos Krisztián polgármester, hogy Borsodnádasdon koronavírusos személyeket találtak. A Boon.hu tájékoztatása szerint bár a közlemény nem tér ki a pontos helyszínre, azóta kiderült, hogy az idősek otthonában többen is pozitív tesztet produkáltak.

10:00 Felkeresik a rászorulókat Hatvanban

A hatvani önkormányzat szociális szolgálatának munkatársai ezekben a napokban is önfeláldozóan dolgoznak. Felkeresik a rászorulókat a városban, hogy támogatást nyújtsanak nekik. Most főleg a járványos betegségnek kiszolgáltatott, gyakran egyedül élő időseknek jön jól a szakavatott segítség.

Rászoruló időseknek vásárol a hatvani szociális szolgálat
Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

8:45 Május 15-ig kell benyújtani a szakdolgozatokat, az egri egyetem útmutatóval segít a diákoknak

7:42 Közterületi alkoholtilalom Lőrinciben

A kisvárosban Víg Zoltán polgármester rendkívüli hatáskörében megtiltja a közterületi alkoholfogyasztást. Közölte: az ünnepek után elkészül a rendelet, amit rögtön ki is hirdet, így az azonnal hatályba lép.

A településen problémát jelent, hogy egyes kereskedelmi egységeknél sokan az utcán csoportokba vergődve fogyasztanak szeszes italt. Ez azért is visszatetszést kelt, mert ezt követően a közeli bokrokban vagy az épületek oldalánál vizelnek. A selypi városrészben például többnyire a Nógrádból a fővárosba és onnan visszafelé utazó munkások állnak meg italozni, s többször csak a polgárőrök jelenléte, felszólítása akadályozta meg őket a nyilvános vizelésben.

A polgármester bízik abban, hogy a köztéri alkoholfogyasztás korlátozásával elejét lehet venni az említett jelenségnek is. A lakosságból és a képviselő-testületből is többen jelezték, hogy a rendelet fenntartására a vészhelyzetet követően is szükség volna.

7:00 A távoktatással kapcsolatos tapasztalatokat gyűjti az egri egyetem

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában