Koronavírus: minden keddi infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges keddi infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

HEOL

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden szombati infó, bejelentés egy helyen!

Ossza meg velünk, milyen az otthoni, digitális tanulás a gyermekével, vagy hogy az óvodással hogyan töltik a napjukat! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mail-címre!


20:28 Füzesabonyban maszkokat osztottak, fertőtlenítő pontok nyílnak és a piac is kinyit

Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere beszámolt a városban zajló védekezést segítő intézkedésekről.

Elmondta, hogy minden 65 éven felüli lakosnak, és a helyi üzletek dolgozóinak is az önkormányzat ingyenes maszkot biztosított, mintegy 1500 darabot osztottak szét.

Elmondta, hogy az Egészségügyi központban a labor április 6-ától újra üzemel, amit a háziorvosok is kértek, továbbá így a lakóknak nem kell beutazniuk Egerbe.

Egy másik fontos döntést is meghoztak, ami a piac nyitvatartását érinti.

-Engedélyeztem, hogy az őstermelők, illetve azon vállalkozások, aki zöldséget, gyümölcsöt, ott árulható élelmiszereket, facsemetéket, gyümölcsfákat, palántákat forgalmaznak, értékesíthetik termékeiket. Ezen kívüli termékek forgalmazása a piacunkon szigorúan tilos – figyelmeztet a városvezető.

Mindezeken kívül április 8-ától a városban három helyen létesítenek fertőtlenítő pontokat. Ezek hétköznapokon reggel 8 órától délután 16 óráig, míg hétvégén 8-tól 13 óráig működnek.

A városban továbbra sincs igazolt koronavírussal fertőzött eset, de többen hatósági karanténban vannak.

14:30 A Bródy Sándor Könyvtár is segíti az érettségire készülőket

11:00 Az egri kórház segítséget nyújt a kardiológiai járóbetegek ellátásában

Tekintettel arra, hogy a COVID-19 járványhelyzet előre láthatóan akár több hónapon keresztül is komoly hatással lehet a kardiológiai

járóbeteg ellátásra, a Markhot Ferenc Kórház az alábbi módon kíván segítséget nyújtani betegeink:

Heveny rosszullétek ellátása:

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon keresztül történik, itt szükség esetén kardiológiai szakvéleményezésre és a további teendők elbírálására megvan a lehetőség.

Gondozott betegek ellátása:

Azok a betegek, akik aktuálisan panaszmentesek, nem zajlik kardiológiai kivizsgálásuk (tehát ismert szívbetegség miatt hosszú távú gondozás alatt állnak), arra kérik, hogy ne jelenjenek meg személyesen a kardiológia szakrendelésen, számukra új időpont kerül majd kijelölésre.

Telefonos konzultáció:

Asszisztenssel tudnak konzultálni munkanapon 8:00-15:30 között: 36/411-444 mellék: 2343

Orvosi konzultáció munkanapon 12:00-15:00 között: 70/268-6136 telefonszámon

8.37 Bérlakásokat ajánlanak fel Gyöngyösön

Gyöngyös város hivatalos Facebook-oldalának tájékoztatása szerint megürült bérlakásokat ajánl fel a város azoknak az orvosoknak, akik Gyöngyösre jönnek gyógyítani. Már többen jelezték is szándékukat, kedden ketten meg is érkeznek.

7.38 Továbbra is négy igazolt fertőzött van Heves megyében

A koronavirus.gov.hu április hetedikei közlése szerint szűkebb hazánk területén hétfőhöz hasonlóan továbbra is négy az igazolt koronavírusos-fertőzöttek száma. Országosan 817-re emelkedett a fertőzöttek száma. További részletek itt.

7.30 Különleges kezdeményezéssel ünnepel az egri könyvtár

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár rendhagyó kezdeményezéssel ­ünnepli a magyar költészet napját. A jelenlegi helyzetre való tekintettel versek otthoni posztolására invitáljuk olvasóinkat és a verseket szeretőket – adta hírül Szécsényi Orsolya könyvtáros. További részletek itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában