A tömegközlekedés még nem indul el Gyöngyösön

Május 4-től a járvány elleni védekezés második szakaszába léptünk. Gyöngyösön is eszerint enyhítenek a korlátozásokon.

Sz. M.

Fotó: Czímer Tamás

Az elmúlt ötvenhárom nap után a játszóterek és a szabadtéri sportpályák nyitva állnak, változó renddel – kezdte Hiesz György, polgármester hétfői sajtótájékoztatóját. Az óvodai és bölcsődei ügyelet is fut. Mint mondta előbbiben tizenegyen vannak külön csoportokban, utóbbiban pedig huszonhárom gyermek.

Újra nyitva a játszóterek Gyöngyösön Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

- A városi tömegközlekedés nem indul el. Anyagi oka is van és főként az idősek veszik igénybe – részletezte és elmondta, hogy döntött a városvezetés arról is, hogy a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand szabadtéri része kinyithat, ha a vízminőség vizsgálata megtörténik.

Az edzések is zajlanak majd, szigorú feltételek mellett. A szabadidős és klubfoglalkozások is engedélyezettek a városban, ám csak hatvanöt év alatt. Az őstermelői piac minden bejáraton megközelíthető, ám módosult renddel: az idősek minden reggel hét és fél kilenc között látogathatják.

- A következő hétre kértem, hogy mérjük fel a költségvetés veszteségeit. Ezeket természetesen pótolni kell, s így szinte biztos, hogy beruházások maradnak el – fogalmazott Hiesz György.

Ajánlókép:Gyöngyösön szigorúan ellenőrizték a maszkhasználatot már áprilisban is./Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában