Az Egri főegyházmegye továbbra is szünetelteti a nyilvános szentmiséket

Először a kültéri liturgikus eseményeket engedélyezik majd, és később kerülhet sor a templomi nyilvános misére.

M. H.

Egyelőre nem lesznek nyilvános misék az egri bazilikában sem. Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Isten iránti hálával gondolok arra, hogy a járvány okozta tömeges megbetegedés hazánkat és főegyházmegyénket eddig elkerülte. Azért, hogy templomi közösségeink továbbra se válhassanak a fertőzés gócpontjaivá, és azért, hogy egyetlen ember életét se veszélyeztessük óvatlan figyelmetlenséggel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia május 1-jén kelt közleménye alapján úgy rendelkezem, hogy még várjunk. Várjunk a nyilvános templomi liturgiák újraindításával és a többi korlátozó intézkedés feloldásával, amíg az országos tesztelés is megnyugtató eredménnyel zárul – írta Ternyák Csaba egri érsek közleményében.

Egyelőre nem lesznek nyilvános misék az egri bazilikában sem
Archív fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Amint ez megtörtént, a fokozatosság elvét követve, először a kültéri liturgikus eseményeket engedélyezi, és később kerülhet sor a templomi nyilvános misére, ígérte az érsek. A Magyarországi Református Egyház Elnökségi Tanácsának közleménye is hasonló gondolatokat tartalmaz.

– Továbbra se menjenek templomba, és ne tartsanak istentiszteleteket a gyülekezetek a közösség részvételével – közölték honlapjukon.

Május 5-től újra nyilvánosak a misék a szentkúti bazilikában, de a váci püspök május 10-től mégsem engedi a szabadtéri eseményeket a kegyhelyen, közölték. Mátraverebély-Szentkúton a templomban padonként egy ember ülhet, s a szentmisén csak 65 év alattiak vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában