Engedélyt kaptak a parkrendezésre a füzesabonyi kertbarátok

Hiányzik a közösség a Füzesabonyi Kertbarátok Egyesületének, őket is érzékenyen érintette a programok elmaradása.

S. S.

A kertbarátok gondozták az ABC melletti parkot is

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Hiányzik a közösség, a találkozási lehetőség a kertbarátoknak – ezt mondta a Heol kérdésére Nagy László, a Füzesabonyi Kertbarátok Egyesületének elnöke.

Szerinte mindenkit érzékenyen érintett a programok elmaradása. A civil szervezet legutóbb március 10-én tartott foglalkozást, azóta a korlátozások miatt telefonon, illetve e-mailen tartották a tagok a kapcsolatot, s az interneten kapták meg az éppen aktuális kertészeti tanácsokat, információkat. Több szakmai előadás, gasztronómiai esemény is elmaradt.

Megtudtuk: az ABC melletti parkban – amit tíz éve gondoznak – a polgármester engedélyével a 65 év alatti tagok levágták a füvet, sövényt, kapálták a virágágyásokat, elültették a virágokat.

A kertbarátok gondozták az ABC melletti parkot is Fotó: Heves Megyei Hírlap

– A járvány idején csak néhány taggal dolgoztunk, ezért a többiek szinte sértődötten jegyezték meg, hogy ők is szívesen jöttek volna – mondta az egyesületi vezető.

A tagság amondó, most érzik csak igazán, mit jelent számukra a csapat. Nagyon hiányoznak a közös események, de pótolják az elmaradt szakmai programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában