Kertjük művelésére buzdítják a családokat Pétervásárán

A kezdeményezéshez csatlakozott a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat is.

B. K.

Jó kedvű kerti találkozók, ajándékokkal Fotó: beküldött

A koronavírus-járvány az élet sok területén rávilágított arra, hogy saját erőnkből, kétkezi munkával is mennyi mindent véghez tudunk vinni, ha a körülmények rákényszerítenek. Ezt a helyzetet felismerve a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága elindított egy programot a Maradj otthon, műveld a kertet! címmel, melynek keretében megkeresték Pétervására Város Önkormányzatát. A kezdeményezéshez csatlakozott a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat is.

A napokban a projekt szervezői és az önkormányzat vezetése ellátogattak néhány nehéz szociális körülmények között élő családhoz, akik számára kerti szerszámokat, palántákat, valamint virág- és zöldségvetőmagokat adtak át.

Jó kedvű kerti találkozók, ajándékokkal Fotó: beküldött

– A találkozók alkalmával örömmel láttuk, hogy több helyen gondosan művelik a kiskerteket, szorgalmasan ápolják a portákat és az udvarokat. Bízunk abban, hogy a kényszerű otthon maradás újra megmutatja, hogy saját magunk is tudunk értékteremtő tevékenységet végezni – tájékoztatott Eged István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában