Koronavírus: minden szombati infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges szombati infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden szombati infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a megszigorított kijárási korlátozás idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

17.05 Lezárták a Felső-Mátrát május 3-án éjfélig

Mivel a kijárási korlátozások még érvényben vannak, az intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat. Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Lezárták az önkormányzati tulajdonban lévő nagyobb közterületek (játszóterek, parkok, labdarúgó pálya), minden önkormányzati tulajdonban lévő parkoló és a Bőgős-rét is – olvasható Előházi Péter polgármester felhívása Mátraszentimre honlapján.

15.00 Szigorú óvintézkedések mellett kezdődnek meg az érettségi vizsgák Heves megyében

Kizárólag írásbeli érettségiket tartanak május 4. és 21. között – ismertette a vizsgákkal kapcsolatos rendelkezést Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

A vizsgák a nagyobb tárgyakból délelőtt kilenckor kezdődnek, ezzel is elkerülve, hogy a diákok egy időben utazzanak a nyolc órára munkába érkezőkkel.

Az iskola előtti csoportosulások megelőzésében a rendőrség segít.

A részletes óvintézkedésekről <<IDE>> kattintva olvashat.

12.00 A tervek szerint októberben rendezik meg az egri utcazenészek versenyét

A korlátozások miatt októberre tervezik a szervezők az Utcazenészek Versenyét Egerben. Reményeik szerint akkor már nem lesz akadálya a lebonyolításnak.

– Bár még jó ideig tartani fognak a korlátozások, de mi ettől függetlenül eltökéltek vagyunk abban, hogy a 2020. évben is elhozzuk nektek az utcazenészeket Egerbe – olvasható a zenei fesztivál szervezőinek Facebook-oldalán.

A tavaly júniusban megrendezett fesztivál nagy sikert aratott, azonban idén a koronavírus-járvány miatt a szervezők már inkább októberre hirdették meg az Utcazenészek Versenye Egerben 2020 elnevezésű rendezvényt. A szervezők idén már hatodik alkalommal szeretnék szabadjára engedni a zenét Eger utcáin.

11.05 Közel 700 alkalommal szegték meg a kijárási korlátozást Heves megyében

Március 28. és május 1. között összesen 688 alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek a kijárási korlátozások megszegése miatt szűkebb hazánkban.

A kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt a 2020. március 28. 0 óra és 2020. május 1. 24 óra közötti időszakban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök összesen 203 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével, 149 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 336 szabálysértési feljelentést tettek – tájékoztatta portálunkat Szabó Boglárka megyei rendőrségi sajtóreferens.

10.40 Személyesen fertőtlenítette Nagytályát a polgármester

Az óvoda, az orvosi rendelő, a buszmegállók, a Polgármesteri Hivatal, a templom, a posta és a bolt környékét is lefertőtlenítette Orosz József, Nagytálya polgármestere.

– Azon apropóból, hogy hétfőn, ha minden igaz, akkor egy kicsit jobban elindul az élet községünkben is, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy első körben körbejárjuk a falut és azokat a területeket, amelyek nagyobb forgalmat bonyolítanak le, azokat lefertőtlenítsük – tájékoztatta a lakosságot Orosz József.

További részletek ITT olvashatóak.

10.15 Véradások Heves megyében május 4-10. között

Az Országos Vérellátó Szolgálat felhívja a figyelmet, tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, a véradások helyszínei és időpontjai változhatnak, ezért mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu, www.veradas.hu.

Véradások

Aldebrő, Gondozási Központ (Vörösmarty u. 2.) május 5. 11:00 – 13:00

Feldebrő, Faluház (Kossuth u. 16.) május 5. 14:30 – 16:00

Eger, Polgármesteri Hivatal, Üvegterem (Dobó tér 2.) május 6. 10:00 – 15:00

Tarnalelesz, Művelődési Ház (Fedémesi u. 4.) május 7. 10:30 – 13:00

Atkár, Művelődési Ház (Fő u. 46.) május 7. 14:00 – 17:00

Bükkszenterzsébet, Művelődési ház (Szabadság u. 133.) május 7. 14:30 – 16:30

7.45 Koronavírus segélyalapot hozott létre Mezőtárkány önkormányzata

A járvány miatt súlyos anyagi helyzetbe jutott, rászoruló emberek, illetve családok életét kívánják támogatni.

7.30 Öt napja nem nőtt a fertőzöttek száma, továbbra is 17 beteget tartanak nyilván Heves megyében

Heves megyében a szombat reggeli adatok szerint nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így április 28-a óta összesen 17 igazolt megbetegedést tartanak nyilván szűkebb hazánkban. A szomszédos megyék közül Nógrádban 24, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 65, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 22 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7.10 2942-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, ezzel 335-re emelkedett az elhunytak száma, 625-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában