Közel három millió forintos készüléket adományoztak az egri kórháznak

Helyi vállalkozók összefogásának eredménye a mobil, gyors diagnosztizálást lehetővé tevő eszköz.

Heol

Fotó: Huszár Márk

Közel három millió forint értékű sürgősségi zseb ultrahang készüléket adományoztak egri vállalkozók a Markhot Ferenc Kórház Kardiológiai osztályának. A mobil diagnosztikai készüléket dr. Vácity József főigazgató és a Kardiológiai osztály vezetője dr. Hanis Béla osztályvezető főorvos és dr. Szilágyi Attila főorvos vették át – tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet, a Markoth Ferenc Kórház sajtóreferense.

- Példaértékű az egri vállalkozók összefogása, mellyel támogatják a kórházat. Az orvosszakma örül, hogy egy mobil, gyors diagnosztizálást lehetővé tevő eszközt kapott, a kórház pedig hálás – fogalmazott az intézményvezető.

Horváth Péter, az Eger-Kas Kft. és a többi adományozó és szervező segítő nevében elmondta: a speciális ultrahang készülék megvásárlásával a járvány időszakában segíteni szeretnék a gyógyító munkát – tudtuk meg a kórház sajtóreferensétől.

Az adományozók:

Balla Bence, Eger-Kas Kft., Eger Kapu Bt., Egri Norma Alapítvány, Kapudiszkont Eger Bt., Kazy-Ker Kft., Egri Lions Club, Multipack Kft., Mamut Daru Kft., Montur Komplex Kft., Paizs Vállalkozó Kft., Tengely-Közmű Kft., TZMO Hungary Kft.

Ajánlókép: A készülék átvétele / Fotó: Huszár Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában