Különleges videókampányt indított Noszvaj a turizmus fellendítéséért

Eger és a környékbeli települések is próbálják a turizmust újraértelmezni a válság utáni időszakra, és aktivizálni a leendő vendégeket. Ékes példája ennek Noszvaj.

Molnár Helga

A De la Motte-kastély gyönyörű falai várják vissza a vendégeket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Lélegezz fel! mottóval kampányt indított Noszvaj, amely mostantól ismét fogadja a turistákat. A videós kampányban azt mutatja be a település, hogy a falu ikonikus arcai miként élték meg a vendég nélküli napokat, miként inspirálódtak és milyen tanulságokat vontak le eddigi életükből. A több mint tíz részből álló sorozatot május végéig tervezi megosztani a legnagyobb közösségi oldalon és a ­YouTube-on lélegezzfel hastaggel, azaz kettős kereszttel ellátva.

– Noszvaj turisztikai szolgáltatói a vírusválság alatt sem tétlenkedtek. Lehet, hogy nem azt csinálták és nem abban az ütemben, mint válság nélkül, de idejüket hasznosan töltve munkájuk gyümölcseként számos új szolgáltatással rukkolnak elő az ideérkezők nagy örömére. A #lélegezzfel ­videós kampányunkban mutatjuk be mindezt. Ebben jól visszaköszön Noszvaj esszenciája, ami a természeti környezetünk gyönyörűségében, az épített örökségeink bájában és az itt élő szolgáltatók fékezhetetlen kreativitásában formálódik egésszé. Noszvaj nyitva áll, lélegezz fel Te is – üzeni Szabó Péter polgármester.

A De la Motte-kastély gyönyörű falai várják vissza a vendégeket
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A Thummerer Pince, illetve a vendégházak is készülnek az újraindulásra. A Farkas Vendégház azt szeretné, hogy azokat az ízeket, melyek megtalálhatóak nyitott gazdaságukban, megoszthassák vendégeikkel.

– A hatalmas területük miatt többfajta élettérrel rendelkezünk, van a parasztgyümölcsösünk, amit bogyósokkal fejlesztettek, a legújabb telküket is beveteményezték, ide várjuk az érdeklődőket – fogalmaztak. A De la Motte-kastély március közepén zárt be bizonytalan időre, de jelezték, a kényszerpihenő nem tart örökké, amint arra lehetőség lesz, újra kinyitnak.

Az összes videó megtekinthető ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában