Maszkokat, kesztyűket osztott Hatvanban a nemzetiségi önkormányzat

Maszkokat és gumikesztyűket osztott Bracso Krisztián, a helyi roma önkormányzat képviselője a zöldségpiac területén.

T. O.

Fotó: Albert Péter

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat rendszeresen szervez különböző akciókat, így kiemelten foglalkoznak azzal is, hogy a roma közösségekben adottak legyenek a higiéniai termékek járvány ideje alatt is. A mostani akcióban a kétszáz mosható maszk mellett gumikesztyűket és harminc karton ruhát is adományoztak a rászorulóknak.

– Fontosnak tartjuk, hogy a világjárvány idején is segíteni tudjunk. Igyekszünk mindenhová eljutni, ahol szükség lehet még védőfelszerelésre. Emellett a ruhákat is szívesen hoztuk ki a helyszínre, melyet korábban a Johannita Segítő Szolgálat ajánlott fel nekünk – nyilatkozta a nemzetiségi képviselő.

A higiéniai védőfelszereléseket és a ruhákat örömmel fogadták az arra járók. Egyikük, Csóka Lászlóné szerint családjának is sokat számít a segítő szándék, amiben a roma önkormányzat hosszú ideje élen jár, nemcsak akkor, ha vészhelyzet van, hanem más alkalmakkor is.

Ajánlókép: Veszélyhelyzetben is jól jön a segítség / Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában