Speciális eszközzel segítik a szegregátumban élőket Kompolton

Egy pályázatnak köszönhetően egy szaniterkonténerrel tudják segíteni a rászorulókat a járványveszély időszakában is.

S. S.

A szaniterkonténert fertőtlenítik

Fotó: beküldött

A település polgármestere, Balázs Zoltán szerint az időben meghozott kormányzati intézkedések, valamint a helyben született döntések eredményét mutatja, hogy a járvány elleni harc náluk is sikerrel járt. A faluvezető elmondta: egy pályázatuknak köszönhetően a védekezés részét képezi egy speciális szaniterkonténer, ami a község területén segíti a hátrányos helyzetű családokat.

– Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal Kompolton, ez volt a neve a programnak, melynek révén egy úgynevezett csillagpont segíti a rászorulókat a járványveszély időszakában is. A családok biztonságos körülmények között vehetik igénybe a szaniterkonténert – mondta a polgármester.

A speciális eszközt az önkormányzat biztosítja, és hétköznaponként reggel nyolc és délután négy óra között használhatják a helyiek kézmosásra, fertőtlenítésre, illetve tisztálkodásra. A konténer jó szolgálatot tesz, mivel a megfelelő higiénia fenntartása elkerülhetetlen most a vírus terjedésének megelőzésére.

Ajánlókép: A szaniterkonténert fertőtlenítik. / Fotó: beküldött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában