fejlesztés

2020.07.22. 16:01

Jövőre kezdődhet a felvonó építése az egri buszpályaudvaron

Jelenleg az építési engedélyezési eljárások vannak folyamatban.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Sokakat érintő hír, hogy a megyeszékhely forgalmas buszpályaudvara felvonóval egészülhet ki, így e hely is csatlakozik az akadálymentesített helyek sorához. A Heves Megyei Kormányhivatal honlapján közzétett hirdetmény szerint a Barkóczy út 2. szám alatt található létesítmény a jövőben új elemmel bővülhet.

A hirdetményben foglaltakról megkérdeztük a beruházót. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kérdéseinkre részletekkel szolgált. Megtudtuk, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megrendelése alapján végzik feladataikat. A NIF jelenleg az egri vasútállomás úgynevezett intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztése és P+R parkolók kialakítása nevű projekt előkészítésén dolgozik, az engedélyek és kiviteli tervek elkészíttetésére kapott megbízást.

– Az említett beruházás egyik célja a buszpályaudvar zsúfoltságának csökkentése, ezen belül a létesítmény forgalomtechnikai átalakítása, a gyalogosforgalom biztonságosabbá tétele. Az előkészítési projektben a pályaudvar részleges akadálymentesítését is tervezik, ennek során az alsó szintre vezető lépcsősort átalakítják, és egy akadálymentes felvonót is elhelyeznek el – fogalmaztak.

Hozzátették, jelenleg az építési engedélyezési eljárások folynak éppen. Az engedélyek kiadása után várhatóan jövőre, az első negyedévben készülhetnek el a kiviteli tervek. A munkálatok megkezdésének feltétele a kormánydöntés s az ehhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás sikeres lezárása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában