Csütörtöktől több intézményt is bezárnak Gyöngyösön

Bezárják az idősek, a fogyatékosok, valamint a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító intézményeket szeptember 10-től visszavonásig.

Heol

20200316 Sajtótájékoztató a városházán a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről - Hiesz György és Maka Piroska - Gyöngyös

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Tekintettel az új koronavírus-járvány országos és helyi járványügyi adataira, és arra, hogy a járvány okozta megbetegedés elsősorban az idős és egyéb betegségben szenvedőket érinti leginkább, valamint, hogy a járvány a zártabb közösségekben, intézményekben gyorsabban terjed, a fenntartóval történt egyeztetés alapján a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) intézményeiben az alábbi szigorítások lépnek életbe: az idősek, a fogyatékosok, a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító intézményeket szeptember 10-től visszavonásig bezárják – számol be a gyöngyös.hu.

A Hétszínvirág Napközi Otthon a bezárás időtartama alatt a támogató szolgálat igény és megállapodás esetén otthonában személyi segítést biztosít, a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását elvégzi.

Az Idősek Klubja a bezárás időtartama alatt az egyszeri meleg étkezést kiszállítással biztosítják, illetve a klubban gondozók és a házi segítség nyújtás gondozói igény esetén látogatják az ellátottakat, a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását elvégzik.

Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátása: az egyszeri meleg étkezést kiszállítással biztosítják, illetve a klubgondozó és a közösségi ellátás gondozói rendszeresen látogatják a gondozottakat, a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását elvégzik.

Az ellátottakkal való kapcsolattartás módja a járványügyi veszélyhelyzethez hasonlóan napi szinten telefonon történik, mely dokumentálása az eddig alkalmazott nyomtatványon történik.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Czímer Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában