koronavírus

2020.09.04. 14:18

Egri Govinda: megjöttek a COVID-teszt eredmények

Megkapták a PCR tesztek eredményét, miszerint a Govinda minden dolgozójának negatív lett a koronavírus tesztje. Szeptember 4-től visszaáll minden a hagyományos rendbe.

Heol

Barcs, 2020. május 11. Vért vesznek egy férfitõl koronavírusteszthez a Pécsi Tudományegyetem mintavételi pontján, egy barcsi orvosi rendelõben 2020. május 11-én A koronavírus-szûrõprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Csütörtök reggel megkapták a PCR tesztek eredményét, miszerint a Govinda minden dolgozójának negatív lett a koronavírus tesztje. Ennek köszönhetően szeptember 4-től visszaáll minden a hagyományos rendbe, így az étterem is kinyit – írja a Govinda közleményében.

Közölték: annak ellenére, hogy a járványügyi szakvélemény szerint nem kellett volna kötelezően tesztelni a dolgozókat (mivel nem volt kontakt a később fertőzött személlyel, időben jóval később jelentkeztek a tünetek nála), kötelességüknek érezték mind a vendégek, mind a dolgozók védelme érdekében megtenni és több százezer forintért elvégezni a teszteket.

„Annak ellenére, hogy a járványügyi szakvélemény szerint nem kellett volna bezárni az éttermet, elővigyázatosságból minden tevékenységünket felfüggesztettük, és sokszoros fertőtlenítéssel vírusmentessé tettük a helységeket és eszközöket.” – írják.

Kiemelték tehát, hogy sem az étterem dolgozói, sem más egri krisna-hívők sem lettek koronavírusosok, melyről hivatalos teszt eredményük is van. Az étterem szeptember 1-jén döntött úgy, hogy ideiglenesen bezárja kapuit, ugyanis az egyházuk budapesti gyülekezetének egyik tagjánál – aki nem éttermi dolgozó – augusztus 31-én pozitív koronavírus teszteredményt állapítottak meg.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában