527-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Heves megyében

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat.

Heol

905 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 31 480 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 11 beteg – közülük tízen hetven év felettiek – így az elhunytak száma 833 főre emelkedett, 8 165-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 482 fő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 51%-a, a gyógyultak 35%-a budapesti. 649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

Heves megyében a hétfő délelőtti adatok szerint 527 a fertőzöttek száma. A szomszédos megyék közül Nógrádban 556, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1424, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 771 igazolt fertőzöttről számoltak be.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. A kormány ezért egy hónappal meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést és továbbra is kérjük az általános szabályok betartását.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjük az óvodák és iskolák zavartalan működését. Az Operatív Törzs jelenleg 21 óvodában és 5 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 64 osztálynál és 4 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában