Elmaradnak a gyöngyösi rendezvények a koronavírus terjedése miatt

Több osztály is karanténban van Gyöngyösön. Folyamatosan ellenőrzik az üzleteket is, szerencsére pozitív tapasztalatokkal.

Sz. M. L.

20200316 Sajtótájékoztató a városházán a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről - Hiesz György és Maka Piroska - Gyöngyös

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

– Drasztikusan emelkedik az elhunytak és a fertőzöttek száma. Intézményeinkben is jelen van, vagy jelen lehet a vírus, annak ellenére, hogy minden intézkedést betartottunk. Korra nemre foglalkozásra tekintet nélkül mindenhol vannak súlyos esetek – mondta sajtótájékoztatón Hiesz György polgármester. Hozzátéve: véleménye szerint még szigorúbb intézkedésekre van szükség.

– Éppen ezért nem tartunk városi rendezvényeket, elmarad a szociális dolgozók napján a kitüntetések átadása. Ugyanez lehet a decemberi operagála sorsa is, de ez még nem eldöntött – jelentette ki. Mint mondta több iskolai osztály is karanténban van a városban. Folyamatosan ellenőrzik az üzleteket is, szerencsére pozitív tapasztalatokkal.

– Egy, a piacnál lévő boltnál kellett csak figyelmeztetést alkalmazni a maszkhasználat miatt – mondta és hozzátéve, hogy a helyi idősek nyugodtan igényeljék a segítségnyújtást a Kistérségi Humán Szolgáltató Központtól. Kitért arra is, hogy a város koronavírus honlapja jelenleg nem frissül, mivel nem érkeznek friss adatok a hatóságoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában