Szerződést bontottak Gyöngyösön a maszk nélkül rendelő Pócs Alfréddal

Az orvos jelenleg a felmondási idejét tölti, azaz még alkalmazásban van.

Barta Katalin

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Olvasónk, aki neve mellőzését kérte, arról számolt be, hogy október elején ortopédiai vizsgálaton járt a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban és ott döbbenten tapasztalta, hogy az őt kezelő orvos – mindenki mással ellentétben – nem visel maszkot. Ha erről megkérdezték a betegei, úgy válaszolt, a maszkviselésre nincs szükség. Elmondta, nem sokkal később annak is tanúja volt, hogy dr. Pócs Alfréd szakorvost magához kérette az intézmény főigazgatója és közölte vele, hogy megszünteti a vele kötött szerződést, nem tart tovább igényt munkájára. Az orvos jelenleg a felmondási idejét tölti, azaz még alkalmazásban van.

Az esetről megkérdeztük dr. Pócs Alfrédot, aki portálunknak elmondta, nem Covid-tagadó, de a maszkviselést valóban nem preferálja. A fenti rendelési napon tényleg nem viselt maszkot, mert zavarta a kommunikációban. Hozzátette, huszonöt éve szolgálja a betegeit, most is gyógyít, s úgy gondolja, hogy az igazságot képviseli. Utalt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlására is, miszerint a maszkviselés nem feltétlenül indokolt, s hivatkozott Müller Cecília országos tiszti főorvos tájékoztatására is, hogy az iskolákban változatlanul nem kötelező a maszkviselés.

A szerződésbontásról kérdéseinket megküldtük dr. Weisz Péternek, a Bugát Pál Kórház főigazgatójának. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökétől, dr. Kincses Gyulától azt kérdeztük, a súlyosbodó járványhelyzetben mennyire tolerálható az, hogy a vírusszkeptikus orvosok maszk viselése nélkül, az ajánlásokat figyelmen kívül hagyva praktizálhatnak.

A Nógrád Megyei hírportál (NOOL) kedden megjelent cikke szerint Pócs Alfréd a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban is dolgozik. Az ügyben megkeresték a nógrádi kórházat is, kérdéseikre azonban még nem kaptak választ, de az orvos neve még ma is szerepel a kórház weboldalán.

További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Kiemelt képünk az augusztusi egri közgyűlésen készült. Balról az első Dr. Pócs Alfréd, mellette jobbra Sós Tamás, Mirkóczki Zita, Keresztes Zoltán (archív fotó: Berán Dániel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában