politika

2021.02.23. 12:20

Folytatódik a vita: Hadházy a ludasi piacon találkozott a polgármesterrel

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Ludasra utazott. Ott találkozott Vargáné Csengeri Mónikával, a település polgármesterével.

Heol

Forrás: Facebook

Fotó: Hadházy Ákos

Ahogy arról korábban már írtunk, kemény üzenetet küldött Hadházy Ákosnak a ludasi polgármester, mivel az országgyűlési képviselő súlyos rágalmakkal illette a helyi piacfejlesztést.

A két politikus az elmúlt napokban személyesen is találkozott. A Pesti Srácok információi szerint beszélgetésük alatt szóba kerültek a piacfejlesztési törekvések illetve az országgyűlési képviselő alapítványa is.

Hadházy Ákos, a helyi piacon megtett útja alatt, ahogy a portál fogalmazott: „mutogatta a mellékhelyiséget és bódékat, amik már oda lettek szállítva és szörnyülködött, hogy ez kerül ennyi pénzbe, de azt is kifogásolta a „zöld politikus”, hogy nem lett mindenhol térkő letéve.”

A település vezetője, erre azt válaszolta, hogy a 25 millió forintos projekt még nincsen befejezve illetve azt is elmagyarázta, azért tartja jónak a beruházást, mert ezt a ludasiak akarták és mint kiemelte: „itt vannak messziről jött emberek, sértődött, nem ludasi emberek, akiknek ez nem tetszik. Akik, ahogy mondtam kerékkötői akarnak az itteni fejlődésnek lenni. Mert nyilván nekik sokkal jobb lesz, ha az idős néniknek, bácsiknak Gyöngyösre kell menni vagy Budapestre. De ezek az idősek örülnek ennek a piacnak.”

A honlapon közzétett információk szerint Vargáné Csengeri Mónika a képviselő alapítványa felől is érdeklődött, ahova azok az összegek is befolytak, amikből Hadházy a bírságait fizette, ám azt, hogy a másik része hova lett, szerinte még tisztázatlan. Hadházy azzal védekezett, hogy ő csak alapító, a kurátor vezeti a szervezetet, ő a célokat határozza meg.

Ahogy azt a Pesti Srácok írja, arra a kérdésre, hogy miért nem örül a települések fejlődésének, és mi a célja ezekkel a lejáratásokkal, Hadházy Ákos azt felelte: szeretné, ha fejlődne a falu, hiszen ő is falusi volt, és tudja, milyen ilyen helyeken élni. Majd kifejtette, hogy abból a pénzből, ami az EU-tól jön fejlesztésre, abból sokkal több dolgot meg lehetne csinálni. Ám azt Hadházy elfelejti, hogy ha egy település egy bizonyos projektre kap forrást, akkor azt nem lehet másra elkölteni. Ezt a piacot szerinte elektromosautó-töltővel együtt néhány millióból meg lehetett volna oldani. A polgármester asszony viszont megígérte, hogy elküldi a dokumentumokat Hadházynak, hogy átbogarászhassa a költségeket – írja a portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában