Sorban álltak a gyöngyösi háziorvosnál, mindenki várta már a vakcinát

Egy nap alatt mintegy 40 főt oltott be csütörtökön Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos a kínai vakcinával. – Akiket behívtak, mindenki elfogadta az oltást, és meg is jelent – írja a BorsOnline.

Heol

Gyöngyös , körzeti orvos , Kínai vakcina beoltása. Orvos : Dr. Mangó Gabriella Fotó : Markovics Gábor

Fotó: Markovics Gábor

– A kínai vakcinával ma összesen 40 főt oltottunk be, délelőtt érkeztek 20-an, majd délután is ugyanennyien. Nagyon sokan érdeklődtek a kínai vakcináról, és el is szoktam mondani, hogy minden hivatalos szerv jóváhagyta – nyilatkozta Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos a Borsonline-nak. Mint mondta, vakcina megbízható, hiszen nagyon régi technológia, sok oltás hasonlóan készül, ráadásul, mivel a teljes, elölt vírust tartalmazza, így nagyobb valószínűséggel jól véd a mutációk ellen is.

Dr. Mangó Gabriella még a felhasználhatóság praktikusságáról is beszélt a portálnak: míg a korábbi (Pfizer, AstraZeneca) vakcinák esetében egy kis ampullából kellett nekik kimérni az adagokat, addig a kínai Sinopharmnál minden egyes adagot külön fecskendőben kaptak meg, ami nagyon kis és vékony tűvel van ellátva.

A lapnak több beoltott is elmondta a véleményét:

Farkas Gáborné elmondta, hogy ő az influenza elleni oltásokat is mindig kéri, soha nem volt még semmilyen problémája.

– Azoknak az embereknek hiszek, akik sokat dolgoznak azért, hogy meggyógyuljunk, és nem azoknak, akik a konyhában nagyon jól főznek, de most úgy érzik, az oltáshoz is ők értenek a legjobban. Én a kínai vakcinától sem tartottam, miért is tartanék?

Cseh István elmondása szerint már várta, hogy megkapja az oltást, mint mondta egyáltalán nem fájt. Ő is minden évben kéri már vagy 10 éve, nem tapasztalt semmilyen mellékhatását.

Tóth Tibor is megosztotta véleményét és tapasztalatát a BorsOnline-nal, miszerint egyáltalán nem fájt az oltás, észre se lehet venni. A többiekhez hasonlóan ő is nagyon várta már az oltást, mert az unokái Lengyelországban élnek, és egy éve nem látta őket, csak az interneten. Reméli, mihamarabb ki fog tudni így utazni hozzájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában