koronavírus

2021.03.01. 11:44

Dr. Pócs Alfréd önkormányzati képviselő is részt vett a korlátozások elleni tiltakozáson

A tiltakozáson rendkívül sok résztvevő gyűlt össze, köztük dr. Pócs Alfréd is.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Dr. Gődény György magyar gyógyszerész-politikus felhívására délelőtt több mint ezren mentek el Budapesten a Hősök terére a járvánnyal kapcsolatos korlátozások ellen tiltakozni maszk és távolságtartás nélkül. Az eseményen ott volt a gyöngyösi kórházból már elbocsátott dr. Pócs Alfréd, ortopéd sebész, egri önkormányzati képviselő is. Mint ismeretes az orvossal korábban azért bontotta fel a szerződést az egészségügyi intézmény, mert a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét. Több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott.

A megjelenteket az orvos most is arra buzdította, tüntessenek azért, hogy a járvány miatti korlátozásokat feloldják. A tüntetést felekezettől független vallási gyűlésnek, ökumenének nevezte, hiszen ezeken nem kötelező maszkot viselni. Majd közös imádságra buzdította a megjelenteket

- Legyen úgy mint régen volt – kántálta a tömeggel. A koronavírus elleni oltásokat pedig emberkísérletnek nevezte, és azt kérte Istentől segítsen véget vetni mindennek.

- Ne lehessen embereket arra kötelezni, amit nem akarnak – mondta, majd a Bibliából idézett. Erre a tömegből többen Ámen-kiáltásokkal feleltek.

Portálunk mindezzel kapcsolatban megkereste dr. Pócs Alfrédot. Arról érdeklődtünk, hogy szerinte ki kényszeríti a magyarokat arra, hogy beoltassák magukat és szerinte a vasárnapi tüntetés valóban vallási gyülekezés volt-e vagy inkább kormányellenes tüntetés.

- A hatályos törvények alapján holnaptól akár kötelezővé is tehető a koronavírus elleni vakcina beadatása, ezt kérheti munkaadó is a munkavállalótól. Míg ezt a vonatkozó részt nem szüntetik meg, bármelyik naptól rá lehetnek kényszerítve a polgárok. S emberkísérlet, mivel állatokon nem történt tesztelés, és a fél éves fejlesztések alatt nem derülhettek ki a vakcinák közép- és hosszútávú hatásai. Mivel vasárnap Istenhez is szóltam, ezért neveztem vallási gyülekezésnek az eseményt – magyarázta dr. Pócs Alfréd.

A gyógyító egyébként tavaly hasonló vehemenciával lépett fel az 5G telekommunikációs hálózat bevezetése ellen is az egri Dobó téren. Érdekes, hogy a maszkhasználatot mellőző orvos korábban éppen a vírusok ártalmas hatásához hasonlította az ötödik generációs hálózatot. Ezzel kapcsolatban kérdésünkre elmondta, hogy egyes szakértői vélemények szerint az 5G erősítheti a vírusok terjedését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában